r
Nosalty Logó

Csőben sült brokkolis csirke kölessel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült brokkolis csirke kölessel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
sörös
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolihoz

A fűszerezéshez

Összesen 1101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolihoz

A fűszerezéshez

Összesen 3303 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolihoz

A fűszerezéshez

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 1101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6618.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2938 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4418 micro
Összesen 3303 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A brokkolihoz

A fűszerezéshez

Elkészítés

A brokkolihoz

  1. Első lépésként a brokkolit rózsáira szedjük (a nagyobbakat félbevágjuk), majd sós, ételízesítős vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, vegyük le a tűzről, öntsük le róla a fele vizet, majd fedő alatt hagyjuk párolódni még.
  2. Egy hőálló üvegtál alját kikenjük a felolvasztott vajjal, majd a felkockázott húst elegyengetjük benne. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk őrölt korianderrel és szerecsendióval.Öntsünk rá egy kis olívaolajat, majd előmelegített sütőben süssük 5-10 percig.
  3. Vegyük ki óvatosan a sütőből, majd öntsük rá a sört, és szórjuk meg kölessel, hogy bőven jusson a húskockák közötti résekbe is. Fedjük le alufóliával, és így tegyük vissza a sütőbe addig, míg a hús, illetve a köles megpuhul.
  4. Vegyük ki ismét a tálat, majd helyezzük a leszűrt brokkolit egyenletesen az étel tetejére. Terítsük el rajta a szerecsendióval összekevert tejfölt, majd helyezzünk rá paradicsomkarikákat. Végül reszeljük rá a sajtot, és süssük tovább immárfedetlenül addig, míg a sajt aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 22469
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 13.

Ajánló

Felkockázás helyett süthetjük egészben is a csirkemelleket, de ekkor jól klopfoljuk ki őket, hogy átsüljenek. Köles helyett karikázhatunk krumplit is a brokkoli alá, de a köles remekül kitöltötte az "üres helyeket", és amúgy is nagyon szeretem, így ajánlom. :) A szerecsendióval vigyázzunk, mert karakteres ízét nem mindenki szereti, így csak mértékkel használjuk! :)  A sör talán extrémnek hangozhat ehhez az ételhez, de egyáltalán nem az. Csak ne válasszunk magas alkoholtartalmút, nehogy megkeserítse az ételt. Magam alkoholmentest használtam az említett okból, és teljesen jó volt. Könnyed, de laktató ebédnek, esetleg vacsorának kiváló, finom sört ajánlok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feleségemnek és magamnak készítettem ebédet a gyermekágyas időszakban. A brokkolis csirke megfelelőnek tűnt, ehhez kerestem a nosalty-n receptet. Végül Lujza szakács "brokkolis-szerecsendiós csirke" receptjét gondoltam kicsit át.

Hozzávalók

A brokkolihoz

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...