r
Nosalty Logó

Csőben sült brokkoli 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült brokkoli 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 615 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3459.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1224 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4283 micro
Összesen 1232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, közepes méretű rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben a víz forrásától számítva 5 perc alatt előfőzzük.
  2. Miután kiszedtük a vízből a brokkolikat, egy margarinnal kikent hőálló tálba fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A margarint felhevítjük, a lisztet megpirítjuk rajta, majd felöntjük a tejjel. Mindeközben folyamatosan kavargatjuk. Beleszórunk 10 dkg reszelt sajtot. Fokhagymagranulátummal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
  4. Miután a sajt is felolvadt, nyakon öntjük az így elkészült szósszal a brokkolit.
  5. 30 percig sütjük, majd kivesszük, és megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal, és 5 perc alatt ráolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 56616
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Ajánló

Önálló ételként is megállja a helyét, de húsimádóknak natúr csirkemell mellé köret is lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számomra így tökéletes a csőben sült brokkoli, ha semmi más zöldséget, husit, semmit nem tartalmaz. A brokkoli tiszta íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...