r
Nosalty Logó

Csirkés-zöldséges tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csirkés-zöldséges tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1084 micro
  • β-karotin
    2724 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 487 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4334.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1344 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5419 micro
  • β-karotin
    13622 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6467 micro
Összesen 2434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Kevés olajat nagyon forróra hevítünk a wokban vagy egy nagyobb serpenyőben és 2 részletben megsütjük benne a csirkemellet. (Azért sütöm két részletben, mert ha egyszerre sok húst teszek a forró serpenyőbe, lehűti azt, és a helyett, hogy gyorsan megsülne, inkább levet enged és megpárolódik. 2 részletben sütve sem tart sokkal hosszabb ideig. )
  4. Kiszedjük a húst, majd a vékony csíkokra vágott hagymát, sárgarépát és káposztát pirítjuk meg a maradék zsiradékban. Ha nem maradt volna elég, egy kis olajat öntünk még hozzá.
  5. Ízesítjük sóval, borssal, szójaszósszal, és reszelt fokhagymával.
  6. Fedő alatt nem túl puhára pároljuk. Ha zsenge sárgarépát és káposztát használunk hozzá, nem is kell lefedni.
  7. A zöldborsót és a kukoricát is hozzáöntjük. Ha mirelita borsó, már az elején hozzátesszük! A sárgarépának nem kell teljesen puhának lennie!
  8. Visszatesszük a húst, és még meglocsoljuk egy kis szójaszósszal.
  9. A sós vízben, nem túl puhára, főzött tésztával összekeverjük, és együtt pirítjuk, míg jól összekeveredik.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 35004
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai ihletésű egytálétel. Egy ízletes csirkés-zöldséges ragu kifőtt spagetti tésztával összepirítva. Viszonylag gyorsan elkészül, és nagyon finom, még a zöldségeket nem igazán kedvelők körében is. (Tapasztalat.) Az elkészítéséről további 11 fázisképet itt találtok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...