r
Nosalty Logó

Csirkés-zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csirkés-zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 656 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 3933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 194 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 656 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7625 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1793 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    2546 mg
  • Nátrium
    2651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2257 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2028 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2741 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3563 micro
Összesen 3933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit késes aprítógépben összegyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  2. A zöldséget és a felkockázott almát 1 dl csirke alaplében félig megpároljuk.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel, a liszttel, 1 percig így pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, és addig forraljuk, míg besűrűsödik. Hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverünk két nyers tojást.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, elosztjuk 2/3 - 1/3 részre. A nagyobból egy 30 cm átmérőjű kört nyújtunk, amit kivajazott 24 cm átm. piteformába fektetünk úgy, hogy mindenütt elérje a peremet. A kilógó részeket levágjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, és 10 percig vakon sütjük benne a tésztát (a tésztát letakarjuk sütőpapírral, és a formát feltöltjük szárazbabbal, hogy ne emelkedhessen meg a tészta).
  6. 10 perc sütés után a babot és a sütőpapírt kivesszük, a tésztát megkenjük felvert egész tojással, és további 5 percig sütjük.
  7. Ekkor már megtölthetjük a töltelékkel, a tészta nem fog elázni. Elsimítjuk a tölteléket.
  8. A tészta másik felét is kinyújtjuk kb. 25 cm átm. körré, és lefedjük vele a piteformát. Itt is levágjuk a felesleges, kilógó részeket, amivel díszíthetjük a pite tetejét.
  9. Megkenjük a felvert tojással, és további fél órára visszatesszük a sütőbe sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 24403
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés-zöldséges pite
Évi néni 1830 recept

Maradékmentő funkcióban szoktam ilyen ételeket készíteni. Előző nap egész mustáros sült csirke volt az ebéd, és megmaradt egy jó fél melle és egy combja. Ide tökéletesen megfelelt.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...