r
Nosalty Logó

Csirkés-zöldséges pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Csirkés-zöldséges pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

656
Kalória
31.9g
Fehérje
43g
Szénhidrátok
39.7g
Zsír
108.3g
Víz
221.5g
Koleszterin
3.9g
Rost
6.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 656 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 3933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 194 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 656 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7625 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1793 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    2546 mg
  • Nátrium
    2651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    650.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2257 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2028 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2741 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3563 micro
Összesen 3933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit késes aprítógépben összegyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  2. A zöldséget és a felkockázott almát 1 dl csirke alaplében félig megpároljuk.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel, a liszttel, 1 percig így pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, és addig forraljuk, míg besűrűsödik. Hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverünk két nyers tojást.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, elosztjuk 2/3 - 1/3 részre. A nagyobból egy 30 cm átmérőjű kört nyújtunk, amit kivajazott 24 cm átm. piteformába fektetünk úgy, hogy mindenütt elérje a peremet. A kilógó részeket levágjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, és 10 percig vakon sütjük benne a tésztát (a tésztát letakarjuk sütőpapírral, és a formát feltöltjük szárazbabbal, hogy ne emelkedhessen meg a tészta).
  6. 10 perc sütés után a babot és a sütőpapírt kivesszük, a tésztát megkenjük felvert egész tojással, és további 5 percig sütjük.
  7. Ekkor már megtölthetjük a töltelékkel, a tészta nem fog elázni. Elsimítjuk a tölteléket.
  8. A tészta másik felét is kinyújtjuk kb. 25 cm átm. körré, és lefedjük vele a piteformát. Itt is levágjuk a felesleges, kilógó részeket, amivel díszíthetjük a pite tetejét.
  9. Megkenjük a felvert tojással, és további fél órára visszatesszük a sütőbe sülni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Maradékmentő funkcióban szoktam ilyen ételeket készíteni. Előző nap egész mustáros sült csirke volt az ebéd, és megmaradt egy jó fél melle és egy combja. Ide tökéletesen megfelelt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Betilthatja a magyar kormány ezt az élelmiszert

Az Agrárminisztérium még 2024 nyarán bocsájtotta társadalmi vitára a terveit a műhús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmáról. Úgy néz ki, az ezzel kapcsolatos aggályok megállják a helyüket, és betiltás lesz a vége a történetnek hazánkban.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!