Csirkés penne Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
75g penne278 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
40g krémsajt100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
63g mozzarella187 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
Összesen
833
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g penne557 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
7 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
80g krémsajt200 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
Összesen
1669
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
13.2g penne49 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
26.4g csirkemellfilé32 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
35.2g konzerv paradicsom6 kcal
-
7g krémsajt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
11g mozzarella33 kcal
-
1.2g rozmaring2 kcal
Összesen
149
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1795 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 367 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 602 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6641 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
833
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3590.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1462 mg
-
Nátrium 802 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 734 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13281 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
1669
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1170 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
149
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
150 g penne
-
1 kis fej vöröshagyma
-
300 g csirkemellfilé
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 ek sűrített paradicsom
-
400 g konzerv paradicsom
-
80 g krémsajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
125 g mozzarella
-
2 szál rozmaring
Elkészítés
- A tésztát fövő sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rászórjuk a húst, és magas hőmérsékleten kb. 4 perc alatt körben aranybarnára sütjük. Rászórjuk a hagymát, és további 2-3 percig sütjük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és további 1 percig pirítjuk.
- Felöntjük a paradicsommal. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten kb. 5 percig főzzük, majd hozzákeverjük a krémsajtot. Sóval, borssal, chilivel fűszerezzük.
- A rozmaringot megmossuk, a tüskéket letépkedjük, durvára vágjuk. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
- A tésztát leszűrjük, elkeverjük a csirkés paradicsommártással, egy tűzálló tálba öntjük. Elosztjuk rá a mozzarellát, megszórjuk a rozmaringgal.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 18-20 percig gratinírozzuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 522
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 44049
- Feltöltés dátuma: 2015. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű és finom tésztaétel.