r
Nosalty Logó

Csirkés leveles tészta mártogatóssal

NS
Csirkés leveles tészta mártogatóssal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1163
Kalória
46.1g
Fehérje
50.1g
Szénhidrát
86.6g
Zsír
198g
Víz
233.4g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4650 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1163 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    346.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5662.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1882 mg
  • Nátrium
    2211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    792.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 4650 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk fel szeletekre, picit klopfoljuk ki, a borsot, a sót és a fokhagymát zúzzuk össze egy mozsárban (ha nincs, akkor reszeljük le a fokhagymát és őrölt borsot használjunk). Tegyünk hozzá kb.1 dl olajat. Jól zárható dobozba tegyük bele a csirkehúst, és tegyükre rá a fűszeres olajat. Egy éjszakát pihenhet a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek.
  2. Másnap a leveles tésztát kinyújtjuk kb 1cm vastagra, és beletekerjuk az előtte picit lecsepegtetett csirkehúst, két végét befelé tömjük, hogy ne engedje ki az ízeket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét egy tojással, amibe egy pici tejfölt teszünk és sót. Meghintjük reszelt sajttal.
  4. Sütőben megsütjük (ha marad tészta, abba tehetünk még főtt tojást, hagymát, virslit, sajtot, gombát...).
  5. Mártogatós: A maradék tejfölt 2 ek. majonézzel és 1 ek. mustárral összekeverjük, teszünk bele sót, borsot (aki szereti a fokhagymát, az tehet a mártogatósba is lereszelve, de finom apróra vágott lilahagymával is!).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A páromnak csináltam először, az édesanyjától kaptam leveles tésztát és ez lett belőle. Jó étvágyat kívánok hozzá!

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...