r
Nosalty Logó

Csirkés leveles tészta mártogatóssal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkés leveles tészta mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4650 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1163 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    346.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5662.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1882 mg
  • Nátrium
    2211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 4650 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk fel szeletekre, picit klopfoljuk ki, a borsot, a sót és a fokhagymát zúzzuk össze egy mozsárban (ha nincs, akkor reszeljük le a fokhagymát és őrölt borsot használjunk). Tegyünk hozzá kb.1 dl olajat. Jól zárható dobozba tegyük bele a csirkehúst, és tegyükre rá a fűszeres olajat. Egy éjszakát pihenhet a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek.
  2. Másnap a leveles tésztát kinyújtjuk kb 1cm vastagra, és beletekerjuk az előtte picit lecsepegtetett csirkehúst, két végét befelé tömjük, hogy ne engedje ki az ízeket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét egy tojással, amibe egy pici tejfölt teszünk és sót. Meghintjük reszelt sajttal.
  4. Sütőben megsütjük (ha marad tészta, abba tehetünk még főtt tojást, hagymát, virslit, sajtot, gombát...).
  5. Mártogatós: A maradék tejfölt 2 ek. majonézzel és 1 ek. mustárral összekeverjük, teszünk bele sót, borsot (aki szereti a fokhagymát, az tehet a mártogatósba is lereszelve, de finom apróra vágott lilahagymával is!).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5768
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A páromnak csináltam először, az édesanyjától kaptam leveles tésztát és ez lett belőle. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...