r
Nosalty Logó

Csirkés lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkés lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Összesen 1078 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Összesen 4313 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 1078 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.4 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5686.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1334 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2603 micro
Összesen 4313 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A darált csirkemellet egy serpenyőben kevés olajon pár percig pirítjuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és a szerecsendióval, valamint a reszelt gyömbérrel ízesítjük. Rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és felöntjük 1 dl vízzel. 2-3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk.
  2. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, majd apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a tejszínt és a tejet. Pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Megsózzuk, borsozzuk.
  3. Egy kb. 20*25-os, magas falú tepsit kivajazunk. Egy kevés mártást az aljára teszünk. Erre fektetjük rá az első sor tésztát. Ezt megkenjük a tejszínes mártással, utána jön a csirkemell. Újra tészta következik . Ezt addig folytatjuk (4 sor tészta) amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az a lényeg, hogy a tetejére mártás maradjon, mert különben kemény marad a legfelső sor.
  4. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig lefedve sütjük.
  5. Az utolsó 10 percre levesszük a fedőt, hagyjuk szépen megpirulni a tetejét.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 670
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 104999
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hűtőben hetek óta figyelt már a lasagne tészta. A hagyományos paradicsomszószos változatra készültem, de a napokban találkoztam az egyik Prima Konyha különszámban ezzel a különleges recepttel. Szerencsére minden volt hozzá itthon, így hát jó kis szombati ebéd kerekedett belőle. Szerintem finomabb, mint a hagyományos.

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...