r
Nosalty Logó

Csirkés-gombás lasagne-rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkés-gombás lasagne-rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5574.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    3049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2048 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2042 micro
Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    812 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Ezután az apróra vágott csirkemell filét és a gombát is hozzáadjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük. Fedő alatt tíz percet pároljuk, kétszer-háromszor átkeverjük. Ha letelt a 10 perc, hozzáöntjük a konzervparadicsomot (ha nyáron készítjük, természetesen friss paradicsomot használjunk) és a friss bazsalikomot, és további tíz perc alatt szósszá főzzük. Ezután félrerakjuk, és kicsit hagyjuk kihűlni.
  2. A réteslapot kiterítjük, és egy hosszúkás sütőformát vékonyan kikenünk kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal. Az aljára dupla réteget helyezünk, majd jöhet rá az első réteg szószos hús. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, ameddig rendelkezünk réteslappal és szósszal. Nekem ebből a mennyiségből 3 réteg lett. A tetejére szintén dupla lapot terítünk, megkenjük a tejföllel, és megszórjuk a lereszelt sajttal.
  3. Előmelegített 190 fokos sütőben alul-felül sütési funkción kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4032
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lasagne nagyon finom étel, de bevallom, ritkán készítem, mert igen laktató. Volt azonban otthon egy csomag kézzel nyújtott réteslap, ami pont kapóra jött. Miért is ne készülhetne ebből az én változatom? A végeredmény egy finom olaszos fogás, laktató tészta nélkül, finom ropogós réteslaprétegekkel. Egyszer muszáj kipróbálni...:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...