r
Nosalty Logó

Csirkeragu piroskáposzta salátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kikker
Csirkeragu piroskáposzta salátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkeraguhoz

A körethez

715
Kalória
26.7g
Fehérje
54.9g
Szénhidrátok
44.1g
Zsír
274.5g
Víz
90.7g
Koleszterin
5.6g
Rost
13.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkeraguhoz

A körethez

Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkeraguhoz

A körethez

Összesen 2860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkeraguhoz

A körethez

Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3459.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1098 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    489 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    5619 micro
  • β-crypt
    624 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    3292 micro
Összesen 2860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A csirkeraguhoz

  1. A leveles tésztából kis pohárral karikákat vágunk, személyenként 4 db-t. Kettesével kicsit megvizezzük,és egymásra ragasztjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
  3. A raguhoz a csirkecombokat kicsontozzuk. (Ha kicsit fagyos állapotban vannak, könnyebben megy. Előbb lehúzzuk a bőrét, majd hosszában bevágjuk a csontig, utána szépen körbe. A csontokból és bőrből 3 l vízzel levest főzhetünk). Apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsózzuk.
  4. Mély serpenyőben (wok) felforrósítunk 2 ek olajat, beledobjuk a felaprított hagymát, kockára vágott paprikát és fokhagymát, kicsit dinszteljük. Beletesszük a húst, 10 percig magas tűzön kavargatjuk.
  5. Egy tálikóban elkeverjük a lisztet 200 ml vízzel. Hozzáöntjük a húshoz, elkeverjük, hozzáöntjük a tejet (ha túl sűrű, tejjel hígítjuk), forradásig főzzük. Akkor kicsi lángra vesszük, és még 15 percet hagyjuk főni fedő alatt.
  6. A salátához elkészítjük a majonézt (én készet használtam), belenyomjuk a fokhagymát, sót, és jól elkeverjük. Beletesszük a kukoricát és avékonyra vágott káposztát.
  7. A hármat együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Majdnem itt a tavasz. Könnyű, tavaszias ebéd, és 30 perc alatt elkészül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!