Csirkeragu piroskáposzta salátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kikker
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkeraguhoz
-
188g csirkecomb209 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
6 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A körethez
-
188g vöröskáposzta47 kcal
-
35g csemegekukorica30 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
69g leveles tészta255 kcal
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkeraguhoz
-
750g csirkecomb835 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
25 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A körethez
-
750g vöröskáposzta186 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
Összesen
2860
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkeraguhoz
-
30.1g csirkecomb34 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
A körethez
-
30.1g vöröskáposzta7 kcal
-
5.6g csemegekukorica5 kcal
-
1.8g majonéz9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
11g leveles tészta41 kcal
Összesen
114
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 274.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1405 micro
-
β-crypt 156 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 823 micro
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 107 g
Zsír
-
Összesen 176.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3459.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 639 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 1004 mg
-
Nátrium 1459 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1098 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 606 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 489 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 5619 micro
-
β-crypt 624 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 3292 micro
Összesen
2860
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A csirkeraguhoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
250 ml tej
A körethez
-
0.5 közepes fej vöröskáposzta
-
4 ek majonéz
-
só ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csomag leveles tészta
Elkészítés
A csirkeraguhoz
- A leveles tésztából kis pohárral karikákat vágunk, személyenként 4 db-t. Kettesével kicsit megvizezzük,és egymásra ragasztjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
- A raguhoz a csirkecombokat kicsontozzuk. (Ha kicsit fagyos állapotban vannak, könnyebben megy. Előbb lehúzzuk a bőrét, majd hosszában bevágjuk a csontig, utána szépen körbe. A csontokból és bőrből 3 l vízzel levest főzhetünk). Apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsózzuk.
- Mély serpenyőben (wok) felforrósítunk 2 ek olajat, beledobjuk a felaprított hagymát, kockára vágott paprikát és fokhagymát, kicsit dinszteljük. Beletesszük a húst, 10 percig magas tűzön kavargatjuk.
- Egy tálikóban elkeverjük a lisztet 200 ml vízzel. Hozzáöntjük a húshoz, elkeverjük, hozzáöntjük a tejet (ha túl sűrű, tejjel hígítjuk), forradásig főzzük. Akkor kicsi lángra vesszük, és még 15 percet hagyjuk főni fedő alatt.
- A salátához elkészítjük a majonézt (én készet használtam), belenyomjuk a fokhagymát, sót, és jól elkeverjük. Beletesszük a kukoricát és avékonyra vágott káposztát.
- A hármat együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2323
- Feltöltés dátuma: 2013. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kikker
23 recept
Majdnem itt a tavasz. Könnyű, tavaszias ebéd, és 30 perc alatt elkészül.