r
Nosalty Logó

Csirkepörkölttel megrakott lepény

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Csirkepörkölttel megrakott lepény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

lepény

pörkölt

880
Kalória
37.3g
Fehérje
83.5g
Szénhidrátok
43.3g
Zsír
129.2g
Víz
128.6g
Koleszterin
6.7g
Rost
4.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

lepény

pörkölt

Összesen 880 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

lepény

pörkölt

Összesen 3517 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

lepény

pörkölt

Összesen 205 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 880 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6707.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    3367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    516.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 3517 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

lepény

  1. A tésztához a kétfajta lisztet egy tálba mérjük, felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, a tejjel. Mikor felfutott, a liszthez adjuk, megsózzuk. Kevés olajjal kidolgozzuk, összegyúrjuk a tésztát. (Ha szükséges, kevés tejet adjunk még hozzá.) Megkelesztjük, langyos helyen letakarva.
  2. Közben a zsíron üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. A fűszerpaprikát hozzáadjuk, kevés vizet gyorsan hozzáöntve. A mosott, csontjától tisztított, apróra vágott csirkecombokat hozzárakjuk a hagymás egyveleghez. A fokhagymát is beletörjük. Kavargatva pörköljük legalább 20 percig, majd befűszerezzük. A kolbászt is hozzátesszük.Fedő alatt készre főzzük, ha szükséges, még ízesítjük. Ha elkészült, langyosra hűtjük.
  3. Kiolajozunk egy tepsit, és a megkelt tésztát belesimítjuk. A langyosra hűtött pörköltet a tésztára halmozzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon készre sütjük. Mikor kész, felvágva tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, ízletes étel!! Viszonylag hamar készen lehetünk vele, és nem kell az üzletbe szaladni valami ennivalóért.... :-))))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!