Csirkepörkölt 10. - Light, graham nokedlivel
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A csirkepörkölthöz
-
125g csirkecomb139 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A nokedlihez
-
63g graham-liszt208 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A csirkepörkölthöz
-
500g csirkecomb556 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A nokedlihez
-
250g graham-liszt830 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
A csirkepörkölthöz
-
25.1g csirkecomb28 kcal
-
25.1g csirkemellfilé30 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
9g paradicsom2 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A nokedlihez
-
12.5g graham-liszt42 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
15g víz0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1587.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 617 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 305.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 315 micro
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.8 g
Zsír
-
Összesen 92.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 787 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6351.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 527 mg
-
Foszfor 2468 mg
-
Nátrium 2874 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1223.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 762 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 823 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1259 micro
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 232 micro
-
Lut-zea 63 micro
Hozzávalók
A csirkepörkölthöz
-
50 dkg csirkecomb
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 nagy db paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
A nokedlihez
-
25 dkg graham-liszt
-
1 db tojás
-
6 g só
-
3 dl víz
-
1.5 ek olívaolaj
Elkészítés
A csirkepörkölthöz
- Csirkepörkölt light:
- A csirke megtisztítását követően vágjuk kockára a vöröshagymát és paradicsomot, apróra a fokhagymát.
- Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és paradicsomot. Figyeljünk arra, hogy a túl forró lábosban megéghet a fokhagyma és a paprika is, amitől mindkettő keserű lesz.
- Amikor a paradicsom kezd szétesni, tegyük bele a csirke darabjait, és jól forgassuk át a paprikás alapban, majd öntsük fel kb. 2db vízzel és adjunk hozzá két teáskanál majorannát.
- 10-15 perc főzés és kavargatás után vegyük le a fedőt és főzzük tovább még 15 percet, hogy a víz egy része elfőjön.
- Graham nokedli:
- Tegyünk fel fazékban vizet forrni, melyhez csipet sót és kevés olajat adunk.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel, hogy ragacsos masszává váljon az elegy.
- A lobogásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit. Szaggatások közben kevergessük, ne tapadjanak össze vagy a fazék aljára a kukacok.
- Szaggatás után 5 percet még forraljuk, majd szűrjük le és öblítsük hideg vízzel. A leszűrt nokedlit locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal és jól keverjük át, hogy ne tapadjon össze.
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16789
- Feltöltés dátuma: 2010. december 02.
Ajánló
A csirke fűszerezése ízlés és bátorság szerint tovább bolondítható például chilivel, köménymaggal, lestyánnal. Érdemes a nokedlik kiszaggatásáig rotyogtatni a pörköltet, hogy a fölösleges vízmennyiség elfőjön. Nokedlibe a graham liszt helyettesíthető például teljes kiőrlésű tönköly liszttel is. A nokedli szaggatót használat előtt vizezzük be, hogy könnyebben menjen a szaggatás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
... a férfiszakasz ismét kitúrta Memit a konyhából. :-) Egy komoly konyhai találós kérdésre kerestem a választ, nevezetesen, hogyan tegyem a magyar háztartásokban oly gyakori csirkepörköltet ehetővé húst csak minden harmadik szökőévben fogyasztó páromnak - Meminek. Egyrészről az egészet egészségesebbé kívántam varázsolni, másrészről a hús zamatát próbáltam tompítani, mert egyébként a pörkölt szaftját kedveli.