r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt 10. - Light, graham nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Receptműves
Csirkepörkölt 10. - Light, graham nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 601 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 2404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 601 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2468 mg
  • Nátrium
    2874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 2404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    232 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Elkészítés

A csirkepörkölthöz

  1. Csirkepörkölt light:
  2. A csirke megtisztítását követően vágjuk kockára a vöröshagymát és paradicsomot, apróra a fokhagymát.
  3. Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és paradicsomot. Figyeljünk arra, hogy a túl forró lábosban megéghet a fokhagyma és a paprika is, amitől mindkettő keserű lesz.
  4. Amikor a paradicsom kezd szétesni, tegyük bele a csirke darabjait, és jól forgassuk át a paprikás alapban, majd öntsük fel kb. 2db vízzel és adjunk hozzá két teáskanál majorannát.
  5. 10-15 perc főzés és kavargatás után vegyük le a fedőt és főzzük tovább még 15 percet, hogy a víz egy része elfőjön.
  6. Graham nokedli:
  7. Tegyünk fel fazékban vizet forrni, melyhez csipet sót és kevés olajat adunk.
  8. Egy tálban keverjük össze a lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel, hogy ragacsos masszává váljon az elegy.
  9. A lobogásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit. Szaggatások közben kevergessük, ne tapadjanak össze vagy a fazék aljára a kukacok.
  10. Szaggatás után 5 percet még forraljuk, majd szűrjük le és öblítsük hideg vízzel. A leszűrt nokedlit locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal és jól keverjük át, hogy ne tapadjon össze.
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16771
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Ajánló

A csirke fűszerezése ízlés és bátorság szerint tovább bolondítható például chilivel, köménymaggal, lestyánnal. Érdemes a nokedlik kiszaggatásáig rotyogtatni a pörköltet, hogy a fölösleges vízmennyiség elfőjön. Nokedlibe a graham liszt helyettesíthető például teljes kiőrlésű tönköly liszttel is. A nokedli szaggatót használat előtt vizezzük be, hogy könnyebben menjen a szaggatás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

... a férfiszakasz ismét kitúrta Memit a konyhából. :-) Egy komoly konyhai találós kérdésre kerestem a választ, nevezetesen, hogyan tegyem a magyar háztartásokban oly gyakori csirkepörköltet ehetővé húst csak minden harmadik szökőévben fogyasztó páromnak - Meminek. Egyrészről az egészet egészségesebbé kívántam varázsolni, másrészről a hús zamatát próbáltam tompítani, mert egyébként a pörkölt szaftját kedveli.

Hozzávalók

A csirkepörkölthöz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...