r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás nokedlivel Amy-től

NS
Csirkepaprikás nokedlivel Amy-től
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pörkölthöz

A nokedlihez

762
Kalória
40.5g
Fehérje
85.8g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
308.6g
Víz
247.1g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 2283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    308.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5698.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    3555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    257.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    925.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 2283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Megmossuk a húsokat, és a combot alaposan átnézzük, leszedjük a nem odaillő részeket. Kockázzuk a mellet, és kifilézzük a combot. (A csontot ne dobjuk ki.)
  2. A hagymát megpucoljuk és kockázzuk. Egy lábosban a zsírral együtt feltesszük a tűzre, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a húsokat és a csontot is.
  3. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és beletesszük az összes fűszert. Lefedve 30 percig főzzük.
  4. Ha már elég szaftos, akkor beletesszük a tejfölt és addig főzzük, míg újra besűrűsödik. Vigyázzunk, mert nagyon hamar odaég.
  5. Sűrűsödés után elkészültünk az étellel.
  6. A lisztet, a tojást, a sót annyi vízzel keverjük el, amennyit felvesz a tészta. (Mindig csak kis mennyiségű vizet adagoljunk hozzá.) Sűrű, nyúlós tésztát kell kapjunk.
  7. Forralunk egy nagy lábosban vizet, teszünk bele egy kevés olajat, ha felforrt a víz, akkor tesszük bele a sót, és elkezdjük beleszaggatni a tésztát. Újraforrástól számítva 2 percig főzzük, és leszűrjük.
  8. Tálalásra kész. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p

A csontot azért érdemes beletenni a pörköltbe, mert a csontból olyan ízek főnek ki, ami még finomabbá teszi az ételt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...