Csirkepaprikás Juhász István konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g csirkecomb139 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
529
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
2115
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
24.7g csirkecomb27 kcal
-
24.7g csirkemellfilé30 kcal
-
13.3g vöröshagyma5 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.9g paprika1 kcal
-
9.9g paradicsom2 kcal
-
17 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
9.9g tejföl20 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
9.9g víz0 kcal
Összesen
105
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 344.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
529
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.8 g
Zsír
-
Összesen 134.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3121.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 1776 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1378.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1121 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
2115
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 254 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkecomb
-
50 dkg csirkemellfilé
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
5 ek napraforgó olaj
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 dl tejföl
-
1 ek finomliszt
Elkészítés
- Megmossuk, megtisztítjuk a húsokat, zöldségeket. A zöldségeket apró kockákra vágjuk, majd forró olajban a vöröshagymát megdinszteljük.
- Utána hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprika- és paradicsomkockákat, és kevés vízzel felöntve zsírjára pirítjuk.
- Sózzuk, fűszerezzük, majd ismét zsírjára pirítjuk, ezután hozzáadjuk a húsokat, és lassú tűzön főzzük, amíg levet nem enged. Majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk (a paprikás lé mindig éppen hogy ellepi a húsokat).
- Utána kiszedjük a húsokat, a képződött paprikás alapot simára turmixoljuk. A tejfölt a liszttel és kevés paprikás alappal simára keverjük (hőkiegyenlítjük), és folyamatos kevergetés mellett a paprikás alappal összedolgozzuk.
- Majd visszatesszük a húsokat, és készre főzzük a paprikást (kb. 10 perc).
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 765
- Feltöltés dátuma: 2020. július 02.
Ajánló
Frissen aprított petrezselyemmel a végén megszórhatjuk, és vajon átforgatott nokedlivel igazán finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Télen és nyáron is nagyon szeretjük a paprikás ételeket, így a csirkepaprikást is, melyet többféleképpen szoktam variálni, néha belsőségek is kerülnek bele. Leggyakrabban, mivel így a legfinomabb tejfölös galuskával készítem.