Csirkepaprikás Gábortól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkepaprikáshoz
-
50g paradicsom9 kcal
-
250g csirke alsócomb270 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A nokedlihez
-
63g finomliszt228 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g víz0 kcal
Összesen
728
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkepaprikáshoz
-
200g paradicsom36 kcal
-
1000g csirke alsócomb1079 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A nokedlihez
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
2912
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkepaprikáshoz
-
8.5g paradicsom2 kcal
-
42.5g csirke alsócomb46 kcal
-
8.5g tv-paprika1 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
3.8g lilahagyma1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.4g tejföl13 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
A nokedlihez
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.4g víz0 kcal
Összesen
124
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 897 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 350.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 449 micro
Összesen
728
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 164.3 g
Zsír
-
Összesen 138.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 909 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3587.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1762 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1403.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 597 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 1289 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1796 micro
Összesen
2912
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 219 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A csirkepaprikáshoz
-
2 db paradicsom
-
8 db csirke alsócomb
-
2 db tv-paprika
-
2 db vöröshagyma
-
1 db lilahagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
1 csipet majoranna
-
só ízlés szerint
-
150 g tejföl
-
0.5 evőkanál finomliszt
A nokedlihez
-
250 g finomliszt
-
1 db tojás
-
2 ek tejföl
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A csirkepaprikáshoz
- Apróra vágjuk a hagymákat, és kevés zsiradékon megdinszteljük. Közben a paradicsomot és paprikát is apróra vágjuk, majd a hagymához adjuk, és együtt összefőzzük. Mikor kezdi elveszíteni a levét, kevés vízzel felöntjük, és takarék lángon főzzük tovább 10-15 percig.
- A csirkecombokat az előkészített alapra helyezzük, és annyi vízzel töltjük fel, hogy pont fedje azokat. Megsózzuk, borsozzuk, és lefedve közepes lángon bő 1órát főzzük. Fél óra után tesszük bele a 2-3 babérlevelet, majorannából 1-2 csipetnyit, majd a legvégén még pirospaprikát, ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá.
- Eközben kikeverjük a nokdeli tésztáját. A lisztet, sót, tojást és tejfölt összegyúrjuk egy tálban, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy még folyós, de ragadó legyen. Nem kell nagyon kidolgozni. Lobogó vízbeéles késsel vágódeszkáról nagyobb galuskákat szaggatunk, mint amit egy átlag nokdeliszaggató tud. Ha a nokedlik feljönnek a víz tetejére, ki is vehetjük őket egy tálba. Érdemes az egészet, ha kész, kicsit megmosni hideg vízzel, hogy ne legyen lisztes, mivel ez megy majd bele a szaftba.
- Ha készre főttek a combok, kivesszük őket egy tálba. Ha van botmixer, érdemes a szaftot átturmixolni, ha nincsen, az se baj (figyelem, a babérleveleket vegyük ki belőle minden esetben!). Nagyon kevés rántást csinálunk (kevés zsiradékot melegítve abba 2-3 kávéskanál lisztet teszünk, majd hideg vízzel lazára keverjük). Ezzel kicsit összekapatjuk a szaftot, majd a tefölt is belekeverjük, és kicsit összerottyantjuk.
- A combokat kifilézzük, a húsokat kisebb darabokra szaggatjuk. Nem kell vágni, ha jól megfőtt, magától is szétesik. Ügyeljünk rá, hogy se csont, se porc ne maradjon rajtuk!
- A kész szaftba visszatesszük a húst, majd a nokedlit is beleborítjuk, és jól összekeverjük. Egytálételként tejföllel locsolva, zöldpaprikával tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 33100
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A paprikás csirke 1001 féle módon elkészíthető, tipikus ahány ház, annyi szokás étel. Én most ezzel az újítással próbálom a számot növelni, ami számomra egy sokkal ízletesebb, tartalmasabb csirkepaprikást eredményezett. Még srác koromban egy barátom nagymamájánál falun tették elém úgy a csirkepaprikást, hogy a hús ki volt belőle véve és a nokdelihez volt keverve a szaftja. Azóta nem láttam sehol ilyet és most a főzés közben jutott ez a régi emlék eszembe, gondoltam megpróbálom így elkészíteni, annyi változtatással, hogy ezúttal én a húst is benne hagytam a parikásban. Az eredmény?! Mostantól csak így csinálom a csirkepaprikást!