r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás Gábortól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkepaprikás Gábortól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 2912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1762 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1403.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1796 micro
Összesen 2912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Elkészítés

A csirkepaprikáshoz

  1. Apróra vágjuk a hagymákat, és kevés zsiradékon megdinszteljük. Közben a paradicsomot és paprikát is apróra vágjuk, majd a hagymához adjuk, és együtt összefőzzük. Mikor kezdi elveszíteni a levét, kevés vízzel felöntjük, és takarék lángon főzzük tovább 10-15 percig.
  2. A csirkecombokat az előkészített alapra helyezzük, és annyi vízzel töltjük fel, hogy pont fedje azokat. Megsózzuk, borsozzuk, és lefedve közepes lángon bő 1órát főzzük. Fél óra után tesszük bele a 2-3 babérlevelet, majorannából 1-2 csipetnyit, majd a legvégén még pirospaprikát, ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá.
  3. Eközben kikeverjük a nokdeli tésztáját. A lisztet, sót, tojást és tejfölt összegyúrjuk egy tálban, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy még folyós, de ragadó legyen. Nem kell nagyon kidolgozni. Lobogó vízbeéles késsel vágódeszkáról nagyobb galuskákat szaggatunk, mint amit egy átlag nokdeliszaggató tud. Ha a nokedlik feljönnek a víz tetejére, ki is vehetjük őket egy tálba. Érdemes az egészet, ha kész, kicsit megmosni hideg vízzel, hogy ne legyen lisztes, mivel ez megy majd bele a szaftba.
  4. Ha készre főttek a combok, kivesszük őket egy tálba. Ha van botmixer, érdemes a szaftot átturmixolni, ha nincsen, az se baj (figyelem, a babérleveleket vegyük ki belőle minden esetben!). Nagyon kevés rántást csinálunk (kevés zsiradékot melegítve abba 2-3 kávéskanál lisztet teszünk, majd hideg vízzel lazára keverjük). Ezzel kicsit összekapatjuk a szaftot, majd a tefölt is belekeverjük, és kicsit összerottyantjuk.
  5. A combokat kifilézzük, a húsokat kisebb darabokra szaggatjuk. Nem kell vágni, ha jól megfőtt, magától is szétesik. Ügyeljünk rá, hogy se csont, se porc ne maradjon rajtuk!
  6. A kész szaftba visszatesszük a húst, majd a nokedlit is beleborítjuk, és jól összekeverjük. Egytálételként tejföllel locsolva, zöldpaprikával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33100
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paprikás csirke 1001 féle módon elkészíthető, tipikus ahány ház, annyi szokás étel. Én most ezzel az újítással próbálom a számot növelni, ami számomra egy sokkal ízletesebb, tartalmasabb csirkepaprikást eredményezett. Még srác koromban egy barátom nagymamájánál falun tették elém úgy a csirkepaprikást, hogy a hús ki volt belőle véve és a nokdelihez volt keverve a szaftja. Azóta nem láttam sehol ilyet és most a főzés közben jutott ez a régi emlék eszembe, gondoltam megpróbálom így elkészíteni, annyi változtatással, hogy ezúttal én a húst is benne hagytam a parikásban. Az eredmény?! Mostantól csak így csinálom a csirkepaprikást!

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...