Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lolaci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkepaprikáshoz
-
375g csirke felsőcomb704 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
29 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A nokedlihez
-
125g finomliszt455 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1751
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkepaprikáshoz
-
1500g csirke felsőcomb2818 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
114 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A nokedlihez
-
500g finomliszt1820 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
7001
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkepaprikáshoz
-
38.2g csirke felsőcomb72 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
17.3g vöröshagyma6 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g paradicsom0 kcal
-
2.5g zöldpaprika0 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.5g tejföl23 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A nokedlihez
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g víz0 kcal
Összesen
177
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.9 g
Zsír
-
Összesen 101 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1698.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 859 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 590.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
1751
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 303.4 g
Zsír
-
Összesen 403.8 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 177 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 2055 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6793.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 487 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 493 mg
-
Foszfor 3435 mg
-
Nátrium 1438 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2361 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1132 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 1201 mg
-
Retinol - A vitamin: 1070 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 649 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 2625 micro
Összesen
7001
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 52 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
A csirkepaprikáshoz
-
1.5 kg csirke felsőcomb
-
4 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 kk fűszerpaprika
-
1 kis db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
450 g tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
A nokedlihez
-
50 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
2 dl víz
Elkészítés
A csirkepaprikáshoz
- A csirkehúst jól megtisztítjuk, megmossuk (a bőrét rajta hagyom, így jobb ízű lesz).
- Felvágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát.
- Az olajba tesszük, megfonnyasztjuk
- Hozzáadjuk a csipet borsot, a pirospaprikát, jól összekeverjük.
- Beletesszük a csirkehúst, átforgatjuk.
- Hozzáadjuk a megmosott paradicsomot és paprikát.
- Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és megsózzuk.
- Lassú lángon puhára főzzük.
- Összekeverjük a 2 ek lisztet és a 2 ek keményítőt és hozzáadjuk a tejfölhöz, majd csomómentesre keverjük.
- Hozzáadunk egy kis hideg vizet és az egészet keverés közben beleengedjük a csirkepörköltbe.
- Újraforrásig hagyjuk rotyogni, majd lekapcsoljuk.
- A nokedlihez összekeverjük a hozzávalókat és forró vízbe szaggatjuk, majd 1 -2 percig főzzük és szűrővel kiszedjük. Leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük és egy tálba rakjuk.
- Tálaláskor a csirkepaprikás tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11473
- Feltöltés dátuma: 2009. november 24.
Ajánló
A habaráshoz azért adok keményítőt, mert így kevesebb liszt kell és az étel ízét nem befolyásolja!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lolaci
9 recept
A nokedli készítését ily módon drága Anyósomtól tanultam és valahogy így mindenkinek jobban ízlik.