r
Nosalty Logó

Csirkemelles spagetti avokádós-tejfölös szószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Titke
Csirkemelles spagetti avokádós-tejfölös szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Szósz elkészítése

Csirkemell elkészítése

Tészta elkészítése

Díszítés

Összesen 1022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Szósz elkészítése

Csirkemell elkészítése

Tészta elkészítése

Díszítés

Összesen 2044 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Szósz elkészítése

Csirkemell elkészítése

Tészta elkészítése

Díszítés

Összesen 268 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2452.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 1022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4905.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    2221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 2044 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Szósz elkészítése

Csirkemell elkészítése

Tészta elkészítése

Díszítés

Elkészítés

Szósz elkészítése

  1. Az avokádót először is megfelezzük. Jómagam sosem használom fel az egészet, ugyanis az avokádónak van egy intenzív "zöld" íze, amit nem mindenki szeret, ha tömény. A felét félretesszük, becsomagoljuk, és vagy még aznap vagy másnap felhasználjuk, magában megesszük.
  2. Kivesszük a két kanál tejfölünket egy külön tányérba, és az avokádónkat belekanalazzuk. Kanállal törjük szét az avokádót, hogy darabos legyen.
  3. Ezután beletörjük a 3 gerezd fokhagymánkat, ízlés szerint borsozzuk, sózzuk. Ha akarjuk, ezt elkészíthetjük még előző nap vagy pár órával a tészta és csirkemell elkészítése előtt, hogy az ízek összeérjenek.

Csirkemell elkészítése

  1. Feldaraboljuk a fokhagymánkat, olívaolajban kicsit megsütjük.
  2. Ezután feldaraboljuk a csirkénket, majd a fokhagymás olívaolajunkban aranybarnára sütjük.
  3. Hozzáadagoljuk a fűszereket, mindegyiket ízlés szerint. Félretesszük (de ne hagyjuk kihűlni, fedjük le valamivel!).

Tészta elkészítése

  1. Forraljuk fel a vizet, sózzuk. Ha akarunk, tehetünk bele olívaolajat, bár nem szükséges. A tésztát (találomra, zacskóból kivett mennyiség) a zubogó vízbe tesszük, és megfőzzük. Ajánlatos elkészítése után elfogyasztani.

Díszítés

  1. A reszelt sajt és a csipetnyi oregánó már csak díszítés a spagettink tetején, de egyben remekül illenek a tésztához.
  2. Jó étvágyat kívánok :)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2268
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy unalmas, téli napomon elsétáltam a boltba, ahol megpillantottam az avokádót. Kacsintottunk egymásra, és később megszeretve külső színét, hazahoztam, majd elkészítettem, és végül megettem. Később kiderült, nagyon finom fogás lett :) 

Hozzávalók

Szósz elkészítése

Csirkemell elkészítése

Tészta elkészítése

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...