r
Nosalty Logó

Csirkemelles-gombás tészta friss petrezselyemmel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dr. Nicole
Csirkemelles-gombás tészta friss petrezselyemmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28164 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5194.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    441 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    2812 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1743.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1375 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    8894 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    168986 micro
  • Lut-zea
    4730 micro
Összesen 2838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6535 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott csirkemellet tökmagolajon (vagy bármilyen egyéb zsiradékon) megpirítjuk, megszórjuk egy kis sóval és borssal.
  2. Nagyjából 5 perc után takarékra vesszük a tűzhelyet, és lefedjük a csirkét. Pároljuk egy jó darabig, majd rádobjuk a felkarikázott gombaszeleteket.
  3. Egy kis idő elteltével hozzárakjuk a szintén felkarikázott újhagymát, a felkockázott paradicsomot, átkavarjuk, és ismét lefedjük.
  4. Időközben megfőzzük a tésztát.
  5. Amikor már jó sok levet engedett, levesszük a fedőt, szórunk még rá sót, borsot, cukrot, és beledobjuk a felaprított petrezselymet, valamint az oregánót.
  6. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, rotyogtatjuk egy darabig, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot. Felforraljuk, dobunk még bele egy kis friss petrezselymet, és elzárjuk a tűzhelyet.
  7. Reszelt sajttal tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 453
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 06.

Ajánló

Én a végén meghintettem parmezánnal, a Párom pedig egy kis goudával. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemelles-gombás tészta friss petrezselyemmel
Dr. Nicole 35 recept

Tegnap kaptam Anyukámtól gombát. Volt itthon csirkemellem, friss petrezselymem és zöldhagymám. Gondoltam, csinálok egy kis olaszos tésztát, ha már úgyis tésztanap van. Jó ötlet volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...