r
Nosalty Logó

Csirkemell vörösboros gyümölcsszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Csirkemell vörösboros gyümölcsszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 1692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A meghámozott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, s a még forró tűzhelyen gőzölögni hagyjuk, áttörjük. Beledolgozzuk az egyik tojássárgáját, 2 evőkanálnyi tejet, a vajat, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  2. A masszát nagy lyukú, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk.
  3. A maradék tejjel elkevert tojássárgájával óvatosan megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  4. A csirkemellet lefejtjük a csontról; sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsiradékon (én kókuszzsírt használtam) egy serpenyőben átsütjük, majd kivesszük. A zsiradékot benne hagyjuk a serpenyőben, beleöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot. Nagy lángon pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.
  5. A keményítőt egy kis tálkába tesszük, a forró borból 1-2 kanálnyit kimerünk, hozzáadjuk a keményítőhöz, amit így csomómentesre keverve beleteszünk a serpenyőbe.
  6. Kevergetjük egy kicsit, s miután besűrűsödött, beletesszük a gyümölcsöket. Rövid ideig együtt főzzük a gyümölcsöket a borral.
  7. Tálaláskor a forró gyümölcsös szószt a húsra tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3696
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hagyományos francia ünnepi recept alapján készítettem el az ételt. 

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek