r
Nosalty Logó

Csirkemell vörösboros gyümölcsszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Csirkemell vörösboros gyümölcsszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 1692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A meghámozott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, s a még forró tűzhelyen gőzölögni hagyjuk, áttörjük. Beledolgozzuk az egyik tojássárgáját, 2 evőkanálnyi tejet, a vajat, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  2. A masszát nagy lyukú, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk.
  3. A maradék tejjel elkevert tojássárgájával óvatosan megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  4. A csirkemellet lefejtjük a csontról; sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsiradékon (én kókuszzsírt használtam) egy serpenyőben átsütjük, majd kivesszük. A zsiradékot benne hagyjuk a serpenyőben, beleöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot. Nagy lángon pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.
  5. A keményítőt egy kis tálkába tesszük, a forró borból 1-2 kanálnyit kimerünk, hozzáadjuk a keményítőhöz, amit így csomómentesre keverve beleteszünk a serpenyőbe.
  6. Kevergetjük egy kicsit, s miután besűrűsödött, beletesszük a gyümölcsöket. Rövid ideig együtt főzzük a gyümölcsöket a borral.
  7. Tálaláskor a forró gyümölcsös szószt a húsra tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3702
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hagyományos francia ünnepi recept alapján készítettem el az ételt. 

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...