r
Nosalty Logó

Csirkemell újhagymával töltve pikáns mázban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Csirkemell újhagymával töltve pikáns mázban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 420 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9159.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    6041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6278 micro
Összesen 1683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőbe öntjük a szójaszószt, szezámolajat, ecetet, cukrot, a sót és a borsot. Alacsony lángon összefőzzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és körülbelül fél dl vizet.
  2. Majd helyezzük bele egészben a megtisztított újhagymákat. Pároljuk 3-4 percig, majd szedjük ki őket, és tegyük félre.
  3. A csirkemellet vágjuk szeletekre, és klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy szelet csirkemell egyik oldalára helyezzünk körülbelül 2 szál párolt újhagymát, és tekerjük fel a hússal együtt, majd 1-2 fogvájóval rögzítsük.
  4. A maradék mártást a tűzre visszatesszük, és a 3 evőkanál vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.
  5. Grillen vagy grillserpenyőben (ha serpenyőben készül, akkor kevés olajon) közepes hőfokon megsütjük a csirketekercsek minden oldalát. Közben egy ecsettel az ízletes szósszal kenegetjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1418
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 07.

Ajánló

Ha marad, akkor mindenképpen a szószt tálaljuk a hús mellé, mert minden cseppért kár! :) (Ha elkészítitek, akkor érteni fogjátok, hogy miért mondtam. Számomra ez a mártás egyszerűen fantasztikus, nagyon-nagyon ízlett!) Én burgonyapürét készítettem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell újhagymával töltve pikáns mázban
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ebben az ételben a csirkemell egy roppant ízletes mázzal van kenegetve sütés közben, és roppanós újhagyma van a közepébe csomagolva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...