r
Nosalty Logó

Csirkemell sajtmártással Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sylvia Gasztro Angyal
Csirkemell sajtmártással Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Sajtmártás

886
Kalória
66g
Fehérje
14.5g
Szénhidrátok
60.7g
Zsír
206.6g
Víz
229.6g
Koleszterin
303.8mg
Rost
5.3g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 886 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 3540 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 203 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    206.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 886 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264 g

Zsír

  • Összesen
    242.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6828.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2662 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    826.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3540 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemelleket lapjában félbevágjuk, szeleteljük. Ízlés szerint ízesítjük, sóval, borssal, sültcsirke fűszersóval. Ha van elég időnk, akkor ezt pár órával a sütés előtt is megtehetjük. Egy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a sajtmártás.
  2. Elkészítjük a sajtmártást: Egy lábasban felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Ezután állandó keverés mellett, lassan hozzáadjuk a meleg tejet, majd a tejszínt. (Én habverővel szoktam keverni, így biztosan csomómentes lesz.) Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. (Szerintem sok fűszert nem szabad használni, hogy igazán a sajt íze érvényesüljön.) A szószhoz adjuk a lényeget: a lereszelt sajtokat, amivel már forralni nem kell, csak alaposan elkeverni, és már tálalhatjuk is. A sajtmártás kiválóan alkalmas egy natúr hússzelet mellé, halhoz vagy egy zöldkörethez, akár melegen, tésztára is. Használhatunk ízlés szerint különböző sajtokat, hogy mindig más ízvilágú legyen. Pl.: rokfort jellegű sajttal vagy több parmezánnal egy újabb variáció készülhet. Határ a csillagos ég... :)
  3. A csirkemellet rizzsel, párolt brokkolival és a bőségesen meglocsolt fenséges sajtmártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Az ízletes sült csirkemellet önmagában is szeretjük, de ha még egy jó adag sajtszósz is van mellé, garantált, hogy elismerésben lesz részed!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!