r
Nosalty Logó

Csirkemell sajtmártással Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Csirkemell sajtmártással Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 886 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 3540 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hús

Sajtmártás

Összesen 203 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 886 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264 g

Zsír

  • Összesen
    242.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6828.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2662 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3540 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Hús

Sajtmártás

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemelleket lapjában félbevágjuk, szeleteljük. Ízlés szerint ízesítjük, sóval, borssal, sültcsirke fűszersóval. Ha van elég időnk, akkor ezt pár órával a sütés előtt is megtehetjük. Egy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a sajtmártás.
  2. Elkészítjük a sajtmártást: Egy lábasban felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Ezután állandó keverés mellett, lassan hozzáadjuk a meleg tejet, majd a tejszínt. (Én habverővel szoktam keverni, így biztosan csomómentes lesz.) Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. (Szerintem sok fűszert nem szabad használni, hogy igazán a sajt íze érvényesüljön.) A szószhoz adjuk a lényeget: a lereszelt sajtokat, amivel már forralni nem kell, csak alaposan elkeverni, és már tálalhatjuk is. A sajtmártás kiválóan alkalmas egy natúr hússzelet mellé, halhoz vagy egy zöldkörethez, akár melegen, tésztára is. Használhatunk ízlés szerint különböző sajtokat, hogy mindig más ízvilágú legyen. Pl.: rokfort jellegű sajttal vagy több parmezánnal egy újabb variáció készülhet. Határ a csillagos ég... :)
  3. A csirkemellet rizzsel, párolt brokkolival és a bőségesen meglocsolt fenséges sajtmártással tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2109
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 16.

Ajánló

Tipp: ha a brokkoli főzésénél a főzővízbe egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk, majd a megfőtt brokkolit nagyon hideg vízbe (jeges is lehet) dobjuk, akkor megmarad gyönyörű, élénk színe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell sajtmártással Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Az ízletes sült csirkemellet önmagában is szeretjük, de ha még egy jó adag sajtszósz is van mellé, garantált, hogy elismerésben lesz részed!

Hozzávalók

Hús

Sajtmártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...