Csirkemellrolád baconnel és magos spenóttal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
5g tökmag22 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
6g mazsola16 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g snidling0 kcal
A körethez
-
10g olívaolaj88 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
125g újkrumpli77 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g snidling0 kcal
A körethez
-
40g olívaolaj354 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g újkrumpli308 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
16.2g csirkemellfilé19 kcal
-
7.2g spenót1 kcal
-
0.7g tökmag3 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
2.4g bacon10 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
3.6g fehérbor3 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
0.8g mazsola2 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0g snidling0 kcal
A körethez
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
3.6g alaplé0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
18g újkrumpli11 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
14.4g cukkini2 kcal
-
14.4g paradicsom3 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1136.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 489.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 2630 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 6547 micro
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.1 g
Zsír
-
Összesen 195.6 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 642 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4545.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 563 mg
-
Foszfor 1892 mg
-
Nátrium 1314 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1959.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1657 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 795 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 583 micro
-
Kolin: 611 mg
-
Retinol - A vitamin: 760 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 10520 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 26186 micro
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 370 micro
-
Lut-zea 941 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A mellfiléket éles késsel középen vágjuk be a 2/3-áig, majd nyissuk szét, mint egy könyvet. Terítsünk rá folpackot, és klopfoljuk ki szép vékonyra. A klopfolónak azon oldalát használjuk, amelyik sima, és nagyon óvatosan, hiszen csak vékonyítani akarjuk, nem pedig a rostokat szétszedni. Ízlés szerint sózzuk meg a szeleteket.
- A spenótot tegyük egy szűrőbe, és forrázzuk le. Amíg hűl, vegyünk elő egy serpenyőt, és a magokat pirítsuk meg kicsit. Semmi nem kell a serpenyőbe, csak szórjuk bele a magokat.
- Ha kihűlt a spenót, csavarjuk ki a felesleges vizet, tegyük egy tálba. Szórjuk bele a magokat, adjuk hozzá a kínai fűszert, szórjuk bele a mazsolát, jöhet egy kevés só és bors. Olvasszuk meg a vaj felét, és azt is adjuk hozzá. Keverjük jól össze. A töltelék már kész is.
- Jöhet a tekergetés.:-) Terítsük ki a csirkemelleket, helyezzünk rá 1 vagy 2 bacont, hogy szépen befedje, majd vékonyan "kenjük meg" a spenóttal. Göngyöljük össze, és fogvájóval, hústűvel rögzítsük.
- Kevés vajat olvasszunk serpenyőben, és pirítsuk körbe a roládokat, majd 170 fokosra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt süssük át őket.
- Közben a maradék vajat hevítsük, a hagymát aprítsuk fel, és pároljuk meg. Vigyázzunk, ne égessük meg! Adjuk hozzá a bort és a citrom levet, és forraljuk, míg kb a fele lesz a mennyiség. Öntsük rá a tejszínt, és forraljuk így is át, 1-2 perc kell csak.
- Már készen is vagyunk, csak a tálalás maradt.:-) Halmozzunk a tányérra egy kevés burgonyát, egy sor zöldséget. A húsból vegyük ki a rögzítésként használt fogvájót vagy hústűt. Átlósan szeleteljünk belőle, helyezzük a tányérra.
- A szószból csorgathatunk a húsra, avagy tálalhatjuk csak mellé is. Szórjuk meg friss snidlinggel, illetve ha maradt egy kevés a pirított magokból...
A körethez
- A burgonyát, a paradicsomot és a cukkinit mossuk meg. A cukkini átlósan szeleteljük fel, a paradicsomot szintén (ha a cukkinit egy zöldséghámozóval becsíkozzuk, még jól is néz ki). A burgonyát vágjuk cikkekre.
- Egy tepsit olajjal locsoljunk meg. A cukkinit és a paradicsomot egymást félig fedve, váltakozva helyezzük bele. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a zöldfűszerekkel, és néhány szelet fokhagymát is dugjunk közéjük.
- 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szépen megsülnek.
- Közben készítsünk egy kevés alaplevet, én ezt mindig kockából készítem, hiszen nem mindennap csinálunk levest,:)
- Egy serpenyőben olvasszuk össze a vajat az olívaolajjal, majd dobjuk bele a burgonyákat. 5-8 percig, gyakran átforgatva pirítsuk meg minden oldalát. Majd az egészet öntsük át egy tepsibe, adjuk hozzá a kakukkfüvet, enyhén sózzuk, és öntsük rá az alaplevet. Mehet a zöldségek mellé, és kb 25 perc alatt ez is megsül.
- A körettel már készen is vagyunk. (Én a tálalás előtt ezeket visszaraktam kicsit a sütőbe, hogy felmelegedjenek. Egyszerre sajnos nem tudunk mindent sütni.)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2758
- Feltöltés dátuma: 2013. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon régen főztem... Rengeteg oka van, magánéletemben kicsit elbizonytalanodtam, jöttek olyan dolgok, amiket nehezen fogadtam be, nehezen fogadtam el. Idő kellett, hogy lássam, ezeken keresztül kellett mennem, és meg kellett élnem, el kellett fogadnom. Sajnos ez mindenre rányomta a bélyegét körülöttem, és már azon is elgondolkodtam, hogy kell-e ez az egész? Aztán, legalábbis azt gondolom, sikerült elfogadnom, tanulnom belőle, túltenni magam... Hétvégén újra meglátogattuk édesanyámékat. Meg akartam mutatni, hogy igenis tudok főzni, hogy végre van valami, amiben jó vagyok... Nos, felemásak az érzéseim ma, a sikert illetően. Na de ez nem is lényeges, hiszen Benneteket nem ez érdekel, és nem ez fontos, hanem hogy mit is készítettem.:) Szombat délután kimentem, és szedtem egy kevés meggyet, és gyorsan összedobtam egy fagyit. A receptjét a blogomon találjátok, az epret cseréljétek le, kevesebb citromot használjatok. Én fahéjat és kevés őrölt szegfűszeget is használtam. Este anyukám mondta, hogy van a fagyasztóban spenót, ami a kertből van, mondtam vegye ki, összedobunk valamit belőle. Ez a recept igényel 1 db különleges fűszert, de érdemes beszerezni, mert szerintem nagyon finom, és sok mindenhez használható. Fogok még receptet hozni, amihez tudjuk használni! És akkor mi is készült??? Csirkemellrolád, újburgonya, cukkini, paradicsom...