r
Nosalty Logó

Csirkemellrolád baconnel és magos spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéjas Kávé
Csirkemellrolád baconnel és magos spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2630 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6547 micro
Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4545.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1959.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1657 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    10520 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    26186 micro
Összesen 2996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    370 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A mellfiléket éles késsel középen vágjuk be a 2/3-áig, majd nyissuk szét, mint egy könyvet. Terítsünk rá folpackot, és klopfoljuk ki szép vékonyra. A klopfolónak azon oldalát használjuk, amelyik sima, és nagyon óvatosan, hiszen csak vékonyítani akarjuk, nem pedig a rostokat szétszedni. Ízlés szerint sózzuk meg a szeleteket.
  2. A spenótot tegyük egy szűrőbe, és forrázzuk le. Amíg hűl, vegyünk elő egy serpenyőt, és a magokat pirítsuk meg kicsit. Semmi nem kell a serpenyőbe, csak szórjuk bele a magokat.
  3. Ha kihűlt a spenót, csavarjuk ki a felesleges vizet, tegyük egy tálba. Szórjuk bele a magokat, adjuk hozzá a kínai fűszert, szórjuk bele a mazsolát, jöhet egy kevés só és bors. Olvasszuk meg a vaj felét, és azt is adjuk hozzá. Keverjük jól össze. A töltelék már kész is.
  4. Jöhet a tekergetés.:-) Terítsük ki a csirkemelleket, helyezzünk rá 1 vagy 2 bacont, hogy szépen befedje, majd vékonyan "kenjük meg" a spenóttal. Göngyöljük össze, és fogvájóval, hústűvel rögzítsük.
  5. Kevés vajat olvasszunk serpenyőben, és pirítsuk körbe a roládokat, majd 170 fokosra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt süssük át őket.
  6. Közben a maradék vajat hevítsük, a hagymát aprítsuk fel, és pároljuk meg. Vigyázzunk, ne égessük meg! Adjuk hozzá a bort és a citrom levet, és forraljuk, míg kb a fele lesz a mennyiség. Öntsük rá a tejszínt, és forraljuk így is át, 1-2 perc kell csak.
  7. Már készen is vagyunk, csak a tálalás maradt.:-) Halmozzunk a tányérra egy kevés burgonyát, egy sor zöldséget. A húsból vegyük ki a rögzítésként használt fogvájót vagy hústűt. Átlósan szeleteljünk belőle, helyezzük a tányérra.
  8. A szószból csorgathatunk a húsra, avagy tálalhatjuk csak mellé is. Szórjuk meg friss snidlinggel, illetve ha maradt egy kevés a pirított magokból...

A körethez

  1. A burgonyát, a paradicsomot és a cukkinit mossuk meg. A cukkini átlósan szeleteljük fel, a paradicsomot szintén (ha a cukkinit egy zöldséghámozóval becsíkozzuk, még jól is néz ki). A burgonyát vágjuk cikkekre.
  2. Egy tepsit olajjal locsoljunk meg. A cukkinit és a paradicsomot egymást félig fedve, váltakozva helyezzük bele. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a zöldfűszerekkel, és néhány szelet fokhagymát is dugjunk közéjük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szépen megsülnek.
  4. Közben készítsünk egy kevés alaplevet, én ezt mindig kockából készítem, hiszen nem mindennap csinálunk levest,:)
  5. Egy serpenyőben olvasszuk össze a vajat az olívaolajjal, majd dobjuk bele a burgonyákat. 5-8 percig, gyakran átforgatva pirítsuk meg minden oldalát. Majd az egészet öntsük át egy tepsibe, adjuk hozzá a kakukkfüvet, enyhén sózzuk, és öntsük rá az alaplevet. Mehet a zöldségek mellé, és kb 25 perc alatt ez is megsül.
  6. A körettel már készen is vagyunk. (Én a tálalás előtt ezeket visszaraktam kicsit a sütőbe, hogy felmelegedjenek. Egyszerre sajnos nem tudunk mindent sütni.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2758
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fahéjas Kávé 20 recept

Nagyon régen főztem... Rengeteg oka van, magánéletemben kicsit elbizonytalanodtam, jöttek olyan dolgok, amiket nehezen fogadtam be, nehezen fogadtam el. Idő kellett, hogy lássam, ezeken keresztül kellett mennem, és meg kellett élnem, el kellett fogadnom. Sajnos ez mindenre rányomta a bélyegét körülöttem, és már azon is elgondolkodtam, hogy kell-e ez az egész? Aztán, legalábbis azt gondolom, sikerült elfogadnom, tanulnom belőle, túltenni magam... Hétvégén újra meglátogattuk édesanyámékat. Meg akartam mutatni, hogy igenis tudok főzni, hogy végre van valami, amiben jó vagyok... Nos, felemásak az érzéseim ma, a sikert illetően. Na de ez nem is lényeges, hiszen Benneteket nem ez érdekel, és nem ez fontos, hanem hogy mit is készítettem.:) Szombat délután kimentem, és szedtem egy kevés meggyet, és gyorsan összedobtam egy fagyit. A receptjét a blogomon találjátok, az epret cseréljétek le, kevesebb citromot használjatok. Én fahéjat és kevés őrölt szegfűszeget is használtam. Este anyukám mondta, hogy van a fagyasztóban spenót, ami a kertből van, mondtam vegye ki, összedobunk valamit belőle. Ez a recept igényel 1 db különleges fűszert, de érdemes beszerezni, mert szerintem nagyon finom, és sok mindenhez használható. Fogok még receptet hozni, amihez tudjuk használni! És akkor mi is készült??? Csirkemellrolád, újburgonya, cukkini, paradicsom...

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...