r
Nosalty Logó

Csirkemell gombás-sonkás paplan alatt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Csirkemell gombás-sonkás paplan alatt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1900 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 476 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3525.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    773.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1900 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, félbevágjuk, és 3-3 szeletbe vágjuk. Megsózzuk, borsot őrlünk rá, és egy fél órára félretesszük.
  2. Közben a gombát (a tisztított frisset, vagy konzervet) pár csepp oliván megpirítjuk, zöldfűszerekkel, borssal megszórjuk és lefedve megpároljuk.
  3. Olajat hevítünk, a húst lisztbe forgatjuk és a szeleteket mindkét oldalon gyorsan kisütjük. Miután mindegyiket átsütöttük, visszapakoljuk a serpenyőbe és kevés vizet aláöntve fél óráig pároljuk.
  4. A vajon a lisztet rózsaszínűre pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, felforraljuk, és csomómentesre keverjük. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt és a csíkokra vágott gépsonkát.
  5. A hússzeleteket hőálló üvegtálba egymás mellé lerakjuk, egyenletesen elterítjük rajta a párolt gombát, leöntjük a mártással, megszórjuk reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben 20 percig sütjük.
  6. Krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10740
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 13.

Ajánló

Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy néha ingyen hozzájutok vargányához. Abból készítve még mennyeibb ez a fogás. De néha  a sima champignon gombát is feldobom egy kevés aszalt vargányával. Csodát tesz vele! A költségek kiszámításánál nem ezt vettem figyelembe. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell gombás-sonkás paplan alatt
Tomatotree 262 recept

Egy nagyon kedves barátunk kínált meg bennünket  először ezzel a finomsággal. Nem volt ördöngősség elkészíteni,  és rászokni is könnyű volt. Persze, aki a gombát nem szereti, annak papolhatnék az ízek összhatásáról. A sütőtál aljába nagyon minimális olaj kell csak, mivel a hozzávalókból (a fehér mártásban vaj van, tejföl, sajt a tetején) is sül ki elegendő zsiradék.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...