Csirkemell falatok padlizsánnal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g olajbogyó29 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
-
14 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
6g víz0 kcal
Összesen
310
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g só0 kcal
-
57 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
24g víz0 kcal
Összesen
1240
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
33.6g csirkemellfilé40 kcal
-
0 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
13.4g lilahagyma5 kcal
-
29.9g padlizsán7 kcal
-
6g sárgarépa2 kcal
-
7.5g olajbogyó9 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
2.2g szójaszósz1 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0.4g almaecet0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
Összesen
91
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1693.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 257 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1538 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
310
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 112.2 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6774 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1183 mg
-
Nátrium 5007 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1028.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 656 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6152 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 837 micro
Összesen
1240
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 459 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
2 ek csirke fűszersó
-
4 ek olívaolaj
-
2 közepes db lilahagyma
-
1 db padlizsán
-
1 közepes db sárgarépa
-
10 dkg olajbogyó
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek szójaszósz
-
1 teáskanál cukor
-
1 teáskanál só
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek almaecet
-
3 evőkanál víz
Elkészítés
- A csirkehúst csíkokra vágjuk, 2 ek. olajat a fűszersóval elkeverjük, és a húshoz adjuk, összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
- A sárgarépát, lila hagymát és padlizsánt tetszőleges alakra felaprítjuk, és a maradék olajon nagy lángon megpirítjuk. A felaprításnál egy szabályt kövessünk, a szilárdabb és rostosabb anyagokat kisebb darabokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágjuk.
- A pirítást a szilárdabbakkal kezdjük, tehát a sárgarépát pirítjuk először, pár perc múlva adjuk hozzá a lilahagymát, és pár perc múlva a padlizsánt. Amikor már minden kellőképpen megpuhult, kiöntjük egy edénybe, és félretesszük.
- Ezután a serpenyőben megpirítjuk a húst, ha kész, visszaöntjük a zöldségeket, beletesszük az olajbogyót, és hozzáöntjük az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek. vízzel elkevert szószt, megforraljuk, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10125
- Feltöltés dátuma: 2014. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A padlizsán (tojásgyümölcs) Kelet-Indiából származik, és Európában az olasz és görög konyhában jelent meg először. A padlizsánnak magas a C-vitamin tartalma, valamint gazdag karotinban és ásványi sókban. Készíthető belőle többek között pástétom, de kirántva is ízletes, sőt akár meg is tölthetjük vagy süthetjük.