r
Nosalty Logó

Csirkemell falatok padlizsánnal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ligeti Károly
Csirkemell falatok padlizsánnal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

310
Kalória
28g
Fehérje
18.6g
Szénhidrátok
14g
Zsír
257g
Víz
82.1g
Koleszterin
4.6g
Rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6774 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    5007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1028.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 1240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. A csirkehúst csíkokra vágjuk, 2 ek. olajat a fűszersóval elkeverjük, és a húshoz adjuk, összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  2. A sárgarépát, lila hagymát és padlizsánt tetszőleges alakra felaprítjuk, és a maradék olajon nagy lángon megpirítjuk. A felaprításnál egy szabályt kövessünk, a szilárdabb és rostosabb anyagokat kisebb darabokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A pirítást a szilárdabbakkal kezdjük, tehát a sárgarépát pirítjuk először, pár perc múlva adjuk hozzá a lilahagymát, és pár perc múlva a padlizsánt. Amikor már minden kellőképpen megpuhult, kiöntjük egy edénybe, és félretesszük.
  4. Ezután a serpenyőben megpirítjuk a húst, ha kész, visszaöntjük a zöldségeket, beletesszük az olajbogyót, és hozzáöntjük az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek. vízzel elkevert szószt, megforraljuk, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A padlizsán (tojásgyümölcs) Kelet-Indiából származik, és Európában az olasz és görög konyhában jelent meg először. A padlizsánnak magas a C-vitamin tartalma, valamint gazdag karotinban és ásványi sókban. Készíthető belőle többek között pástétom, de kirántva is ízletes, sőt akár meg is tölthetjük vagy süthetjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!