Csirkemell Dubarry módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
A karfiolos húshoz
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
135 kcal
-
400g karfiol40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A mártáshoz
-
25g trappista sajt88 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
125g tej70 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A tetejére
-
10g trappista sajt35 kcal
Összesen
969
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
A karfiolos húshoz
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
150g füstölt-főtt tarja270 kcal
-
800g karfiol80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A mártáshoz
-
50g trappista sajt176 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
A tetejére
-
20g trappista sajt70 kcal
Összesen
1940
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
A karfiolos húshoz
-
24.4g csirkemellfilé29 kcal
-
8.1g füstölt-főtt tarja15 kcal
-
43.4g karfiol4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
A mártáshoz
-
2.7g trappista sajt10 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
A tetejére
-
1.1g trappista sajt4 kcal
Összesen
106
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.6 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2933.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 772 mg
-
Nátrium 1535 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 343.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
969
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.2 g
Zsír
-
Összesen 114.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 892 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5867.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 894 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 1545 mg
-
Nátrium 3069 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 686.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 550 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 857 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 446 micro
Összesen
1940
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
A karfiolos húshoz
-
2 db csirkemellfilé
-
15 dkg füstölt-főtt tarja
-
80 dkg karfiol
-
só ízlés szerint
-
1 dkg finomliszt
-
4 ek napraforgó olaj
A mártáshoz
-
2 dkg vaj
-
2 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
2 db tojássárgája
A tetejére
Elkészítés
A karfiolos húshoz
- A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük. (Én mirelitet használtam, forrásban lévő vízben csupán pár percig kell főzni, maradjon roppanós!)
- A csirkemelleket először középen, hosszában 2 részre vágjuk, majd vízszintesen is elvágjuk őket, hogy szép vékony szeleteket kapjunk.
- Mindkét oldalukat meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, kevés liszttel, majd nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük őket.
- A serpenyőben maradt olajat átöntjükegy tűzálló tálba,kikenjük vele, és az elősütött húsokat egy rétegben belefektetjük.
- Előmelegítjük a sütőt.
- A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, aranysárgára pirítjuk benne a lisztet, és a tűzről levéve simára keverjük az apránként hozzáadott tejjel.
- Visszatesszük a tűzre, és kis lángon besűrítjük.
- Mikor kissé kihűlt, sózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk a tojássárgákat és a sajtot.
- A hússzeletek tetejét beborítjuk a tarjaszeletekkel, tetejére rendezzük a karfiolrózsákat, óvatosan leöntjük az egészet a mártással, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
- 25-30 percre betesszük a forró sütőbe, a végén pár perc alatt rápirítjuk a sajtot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 410
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 71010
- Feltöltés dátuma: 2010. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Az ideális hétköznapi vacsora legyen (akár) előre összeállítható, gyors és praktikus (lehetőleg a körettel se kelljen külön bíbelődni). Ez a régi, klasszikus recept mindezt tudja, így csillagos ötösre vizsgázott nálunk! Nagyobb mennyiségben vendégvárónak is tökéletes!