r
Nosalty Logó

Csirkemájpörkölt rozmaringos burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Csirkemájpörkölt rozmaringos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkemájpörkölt

Rozmaringos burgonya

Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkemájpörkölt

Rozmaringos burgonya

Összesen 1494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkemájpörkölt

Rozmaringos burgonya

Összesen 91 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2605.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    508 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8388 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1530 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8272 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    2416 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5210.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1806 mg
  • Nátrium
    2590 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16777 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3061 micro
  • Kolin:
    1043 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16544 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    2477 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    4831 micro
  • Lut-zea
    1351 micro
Összesen 1494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    295 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Csirkemájpörkölt

Rozmaringos burgonya

Elkészítés

Csirkemájpörkölt

  1. Forró serpenyőbe tegyük bele a libazsírt, amiben pirítsuk meg enyhén aranybarnára a finomra vágott vöröshagymát. Ezután jöhet bele az apróra vágott paprika, fokhagyma és paradicsom. Enyhén sózzuk meg, majd pirítsuk, amíg összeesik. Húzzuk fel egy kevés vízzel, és forraljuk vissza zsírjára. Ezt ismételjük meg 2x-3x, hogy egy szép pörkölt alapot kapjunk.
  2. A pörkölt alapba mehet ezután a megtisztított csirkemáj, amit egy kevés borssal pirítsunk le pár perc alatt nagy lángon. Húzzuk félre, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kavarjuk el, majd öntsük fel csirkenyak alaplével. Enyhén sózzuk meg, ízesítsük majorannával, végül rottyantsuk össze pár perc alatt.
  3. (A csirkenyak alaplevet kb. 300g csirkenyakból és 1 vöröshagymából készítettem 1,5l vízzel indítva, kb. 1l-re redukálva. Legalább 3-4 óra lassú főzés kell neki.)

Rozmaringos burgonya

  1. Mivel újburgonyából készült, így csak pár percet főztem elő lobogó, sós vízben.
  2. A serpenyőt hevítsük fel, majd adjuk hozzá a zsírt, és tegyük bele a leszűrt burgonyát. Időnként mozgassuk át, hogy egyenletesen piruljon.
  3. Amikor kellően átpirult, akkor adjuk hozzá a vajat, sót, rozmaringot és a fokhagymát. Pirítsuk át, és már lehet is tálalni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 260
  • Össznézettség: 2122
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájpörkölt rozmaringos burgonyával
Simon Gábor 58 recept

A csirkemájpörkölt egy hagyományos magyar étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A puha csirkemáj és a fűszeres, telt ízek nagyszerű harmóniában alkotnak egy igazán szívmelengető fogást. Rozmaringos sült burgonyával isteni, de nokedlivel vagy rizzsel tálalva is tökéletes.

Hozzávalók

Csirkemájpörkölt

Rozmaringos burgonya

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek