r
Nosalty Logó

Csirkemájjal töltött dagadó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csirkemájjal töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4879 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2553 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.8 g

Zsír

  • Összesen
    431 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3733.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10234 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1931 micro
  • Kolin:
    1274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10214 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 4879 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    619 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  2. A májat, főtt tojást, petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  3. A zsemléket jól kinyomkodjuk és hozzáadjuk az apróra vágott keverékhez.
  4. 1 nyers tojást beleteszünk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  5. A dagadóba lyukat vágunk, és megtöltjük a töltelékkel. Hústűvel rögzítjük.
  6. Egy tepsit kiolajozunk, a húst belefektetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
  7. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarva 1 óra alatt készre sütjük. Ha megsült, az alufóliát eltávolítjuk, és még 5-10 percig szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 62221
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájjal töltött dagadó
Salamon Csilla 1202 recept

Most készítettem el először. De ezután gyakrabban megsütöm családi rendezvényekre is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...