r
Nosalty Logó

Csirkemájas-zöldséges rizs rizsfőzőben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Csirkemájas-zöldséges rizs rizsfőzőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A májhoz

A rizshez

Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A májhoz

A rizshez

Összesen 2872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A májhoz

A rizshez

Összesen 196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3353 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    944 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4943.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17631 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3718 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16763 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    2720 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    4719 micro
  • Lut-zea
    2540 micro
Összesen 2872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1143 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A rizshez

Elkészítés

A májhoz

  1. A Tuppervare rizsfőző edénybe beletesszük a megmosott rizst, beleöntjük a max. engedélyezett vizet és ételízesítőt teszünk bele. Beállítjuk a mikrót a teljesítménytől függően 20-30 percre.
  2. Egy megfelelően nagy serpenyőbe v. lábasba az olajon megdintszteljük a hagymát, majd kis idő múlva beletesszük a fokhagymát, és kevergetve együtt pirítjuk egy kicsit. Teszünk rá egy fedőt, és még 6-7 percig pároljuk is.
  3. Beledobjuk a májat, és kevergetve pirítjuk egy kicsit, majd pároljuk a fedő alatt. Közben hozzáadjuk a paradicsomot. Fontos, hogy legyen leve az egésznek, akár a májtól v. a paradicsomlétől.
  4. A rizsfőzőt kivesszük, és rádobjuk a zöldségeket, jól összekeverjük, majd visszatesszük a mikróba.
  5. Többször megnézzük, milyen állapotban van a máj, és megkeverjük. Közben befűszerezzük, ahogy szeretjük. Ha már jónak ítéljük meg, egy májat kettévágunk, és megnézzük.
  6. A zöldséges rizst megnézzük, de nagyon vigyázzunk, mert már nagyon meleg! Kóstoljuk meg, elég sós-e, és a rizs-zöldség elég puha-e. Ha még nem jó, visszatesszük.
  7. Egyszer csak kész van a rizs-zöldség is, beleöntjük a májas edénybe, és jól elkeverjük. Ha száraz, forralt vízben oldott leveskockával megöntözzük, olyan legyen, ahogyan szeretjük.
  8. Fedő alatt hagyjuk még az ízeket összeérni, de figyeljük,nehogy leégjen, tehát keverjük is, de ne nagyon törjön össze minden.
  9. Ha már kész van, beleszórjuk a sajtot, petrezselymet, és lezárjuk.
  10. Van, aki tálalásnál is szór rá sajtot.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4779
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Aki szereti a csirkemájat, annak biztosan finom! Mivel belsőség, nem túl gyakran készítendő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt itthon zöldborsóm, viszont zöldségkeverékem igen. Csináltam már zöldséges rizst a Tupperes edényben, így kézenfekvő volt ez a változat. Nem is csalódtam benne! Mi kicsit "szaftosabban" szeretjük a rizses ételeket, így ez is ilyen lett. Először féltem a rizsfőző edényt így használni, de többször bebizonyította, hogy nem volt okom rá.

Hozzávalók

A májhoz

A rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...