r
Nosalty Logó

Csirkemájas rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkemájas rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4471 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2899 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2893 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 746 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    501.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11405.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    747 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    5875 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1999.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17396 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    200 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3227 micro
  • Kolin:
    2773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17359 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 4471 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelldarabokat besózzuk, beborsozzuk, megszórjuk majorannával.
  2. Egy sütőformát kibélelünk bacon szalonnával.
  3. A befűszerezett, lisztben megforgatott csirkemell felét lerakjuk a szalonnára.
  4. Apróra vágott hagymát és fokhagymát szórunk rá.
  5. A csirkemájakat is megforgatjuk lisztbe és egyenletesen elosztjuk a csirkemelleken.
  6. 3 tojást lazán felverünk, összekeverjük a reszelt sajttal és ráöntjük a rakottasra. Erre még egy sort rakunk ki a lisztbe forgatott csirkemellből.
  7. Tetejét meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal kikevert tejföllel. A bacon szalonna kilógó részeit visszahajtjuk.
  8. Tetejére fóliát terítünk (sütés vége előtt negyed órával levesszük, hagyjuk pirulni kicsit).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25482
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már sokszor sütöttem, de mindig nagy sikere van a fiúknál. Csirkemell helyett lehet más hússal is készíteni. Köretként párolt rizs, sült burgonya készül hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...