r
Nosalty Logó

Csirkemájas-konyakos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemájas-konyakos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2661 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    32 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4992.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    483 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13606 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3678 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13303 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3559 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    6354 micro
Összesen 2755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, apró kockákra vágjuk, borsozzuk, és meghintjük a liszttel.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk; az újhagymát felkarikázzuk.
  3. A spagettit kifőzzük.
  4. A csirkemájat hirtelen megpirítjuk, majd melegen tartjuk.
  5. A visszamaradt olajon a hagymát és az újhagymát megfuttatjuk, kicsit megpároljuk, majd felöntjük a zöldséglevessel, és kb. a felére forraljuk.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a konyakot.
  7. Egy kicsit összeforraljuk, majd belekeverjük a májat.
  8. Az így elkészült szószt ráöntjük az időközben már megfőtt, forró spagettire; a végén pediglazán összeforgatjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1878
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc tésztaételem anyukám receptjei közül (az eredetiről már nem tudjuk, honnan való). Bármikor, bármennyit lehet enni belőle, én még hidegen is szoktam csipegetni (ha marad:-)). Azért tartottam fontosnak, hogy felkerüljön, mert nagy bajban vagyok, mikor nincs velem anyu mappája- így talán könnyebben elérhető lesz máshol is.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...