Csirkemáj curry-szószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
167g csirkemáj198 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
67g vöröshagyma24 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
67g szárnyas alaplé5 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g crème fraîche119 kcal
Összesen
446
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g crème fraîche357 kcal
Összesen
1338
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
47.2g csirkemáj56 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
18.9g vöröshagyma7 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
-
18.9g szárnyas alaplé1 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0.9g szójaszósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g crème fraîche34 kcal
Összesen
127
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1239.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 185.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5493 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 994 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 5483 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
446
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 87.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3719 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 282 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1581 mg
-
Nátrium 1573 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 556.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16480 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2982 micro
-
Kolin: 990 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
1338
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1555 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 1552 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 19 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
500 g csirkemáj
-
1 púpozott ek finomliszt
-
200 g vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
200 ml szárnyas alaplé
-
2 teáskanál curry por
-
1 ek szójaszósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g crème fraîche
Elkészítés
- A csirkemájat megtisztítjuk, mossuk, leszárítjuk, majd a lisztben megforgatjuk.
- A felhevített olajra szórjuk a májat és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és aranysárgára pirítjuk.
- Felöntjük a levessel, kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a curryt, és szójaszószt. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a creme fraichet.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1933
- Feltöltés dátuma: 2015. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártást, ha nem elég sűrű, besűríthetjük kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel is.