r
Nosalty Logó

Csirkehúsleves és sült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gyevocska
Csirkehúsleves és sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4516 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    451.5 g

Zsír

  • Összesen
    527.9 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    797 mg
  • Foszfor
    4388 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4281.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4261 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    174 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    1536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2446 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18065 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 7746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét darabjai szedjük, a mellét lecsontozzuk, feldaraboljuk.Majd az egészet feltesszük főni, mint a húslevest (só, bors, delikát, petrezselyemlevél, 1 fej hagyma egészben).
  2. Olyan 15 perc főzés után kivesszük a húsok nagy részét, csak az aprólék, és a mellehúsa marad a lében, az fő tovább. Valamint kivehetjük a hagymát is. Az csak az íze miatt főtt benne, nem lesz szükségünk rá.
  3. A puha vajat elkeverjük egy fél citrom levével, rozmaringgal, és bármilyen fűszerkeverékkel.
  4. Megpucoljuk a zöldségeket, a krumplit és a gombát is. A répákat felkarikázzuk, a gomba felét felszeleteljük. A krumplit nagyságtól függően 4 felé vágjuk, és feltesszük főni sós vízben. Elég csak félpuhára főzni, majd leszűrjük.
  5. A répák és a felszeletelt gomba megy a levesbe, amibe beletesszük a tárkonyt is. Hagyjuk főni. (Zöldborsó is mehet bele, én azt most kihagytam.)
  6. Eközben egy tepsit vékonyan kikenünk a fűszeres vajjal, beletesszük a félig puha krumplikat. Majd a maradék gombát egészben, vagy kétfelé vágva a krumplira tesszük.
  7. A korábban kiszedett húsokat jól bekenjük a fűszeres vajjal, és sorban ráfektetjük a krumplira, és már mehet is a sütőbe. Légkeverésen, magas hőfokon szép pirosra sütjük. Ha szükséges, a húsokat egyszer át lehet forgatni. Fontos, hogy ne süssük sokáig, mert akkor kiszárad a hús.
  8. Eközben a leves is megfőtt, már csak egy kis betét kell bele. Ami lehet csipetke tészta, vagy bármilyen apró tészta pl. eperlevél is megteszi (csipetke: 1 tojás, pici víz és annyi liszt, hogy a nokedlitől keményebb tésztát kapjunk, és csak bele kell csipkedni a levesbe).
  9. 1 pohár tejfölt (vagy a tejszínt)kikeverünk 1 ek liszttel, vízzel higítjuk és ezzel behabarjuk a levesünket.
  10. Ha újra felfőtt, akkor belecsavarjuk a citromunk másik felének levét.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 8993
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gyevocska 5 recept

A mai fiatalok biztosan gyorsan ellapoznak, ha meglátják, hogy ezekben az ételekben ott van a csirke minden része... a fejétől a lábáig :) Pedig nagyon finom mindkettő. Gyerekkoromban mindig összevesztünk ki eheti meg a csirke fejét:) Ma már én sem eszem, de a férjem és a fiam igen. Viszont a lábát mindenki szereti:) Na és persze minden más részét is. De a lényeg: 2 kisebb csirkéből van egy levesünk és egy kiadós másodikunk. A vajban sütéstől omlós a hús, és a burgonya is, és picit más ízvilágot kapunk a megszokottól. Jó főzőcskézést! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...