Csirkehúsleves és sült csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gyevocska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
800g csirke1170 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
25g eperlevél tészta93 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
1938
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
3200g csirke4678 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g teavaj1434 kcal
-
100g eperlevél tészta371 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
7746
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
46.2g csirke68 kcal
-
3.5g sárgarépa1 kcal
-
2.6g fehérrépa2 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
2.9g gomba1 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
14.5g burgonya8 kcal
-
2.9g teavaj21 kcal
-
1.4g eperlevél tészta5 kcal
-
21.7g víz0 kcal
Összesen
112
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.9 g
Zsír
-
Összesen 132 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2083.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1097 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1070.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1065 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 611 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4516 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
1938
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 451.5 g
Zsír
-
Összesen 527.9 g
-
Telített zsírsav 213 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 191 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 2165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8335.3 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 415 mg
-
Kálcium 774 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 797 mg
-
Foszfor 4388 mg
-
Nátrium 1887 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 4281.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4261 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 231 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 174 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 696 micro
-
Kolin: 1536 mg
-
Retinol - A vitamin: 2446 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18065 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 648 micro
Összesen
7746
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirke
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
20 dkg gomba
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 kg burgonya
-
20 dkg teavaj
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A csirkét darabjai szedjük, a mellét lecsontozzuk, feldaraboljuk.Majd az egészet feltesszük főni, mint a húslevest (só, bors, delikát, petrezselyemlevél, 1 fej hagyma egészben).
- Olyan 15 perc főzés után kivesszük a húsok nagy részét, csak az aprólék, és a mellehúsa marad a lében, az fő tovább. Valamint kivehetjük a hagymát is. Az csak az íze miatt főtt benne, nem lesz szükségünk rá.
- A puha vajat elkeverjük egy fél citrom levével, rozmaringgal, és bármilyen fűszerkeverékkel.
- Megpucoljuk a zöldségeket, a krumplit és a gombát is. A répákat felkarikázzuk, a gomba felét felszeleteljük. A krumplit nagyságtól függően 4 felé vágjuk, és feltesszük főni sós vízben. Elég csak félpuhára főzni, majd leszűrjük.
- A répák és a felszeletelt gomba megy a levesbe, amibe beletesszük a tárkonyt is. Hagyjuk főni. (Zöldborsó is mehet bele, én azt most kihagytam.)
- Eközben egy tepsit vékonyan kikenünk a fűszeres vajjal, beletesszük a félig puha krumplikat. Majd a maradék gombát egészben, vagy kétfelé vágva a krumplira tesszük.
- A korábban kiszedett húsokat jól bekenjük a fűszeres vajjal, és sorban ráfektetjük a krumplira, és már mehet is a sütőbe. Légkeverésen, magas hőfokon szép pirosra sütjük. Ha szükséges, a húsokat egyszer át lehet forgatni. Fontos, hogy ne süssük sokáig, mert akkor kiszárad a hús.
- Eközben a leves is megfőtt, már csak egy kis betét kell bele. Ami lehet csipetke tészta, vagy bármilyen apró tészta pl. eperlevél is megteszi (csipetke: 1 tojás, pici víz és annyi liszt, hogy a nokedlitől keményebb tésztát kapjunk, és csak bele kell csipkedni a levesbe).
- 1 pohár tejfölt (vagy a tejszínt)kikeverünk 1 ek liszttel, vízzel higítjuk és ezzel behabarjuk a levesünket.
- Ha újra felfőtt, akkor belecsavarjuk a citromunk másik felének levét.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 9068
- Feltöltés dátuma: 2012. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gyevocska
5 recept
A mai fiatalok biztosan gyorsan ellapoznak, ha meglátják, hogy ezekben az ételekben ott van a csirke minden része... a fejétől a lábáig :) Pedig nagyon finom mindkettő. Gyerekkoromban mindig összevesztünk ki eheti meg a csirke fejét:) Ma már én sem eszem, de a férjem és a fiam igen. Viszont a lábát mindenki szereti:) Na és persze minden más részét is. De a lényeg: 2 kisebb csirkéből van egy levesünk és egy kiadós másodikunk. A vajban sütéstől omlós a hús, és a burgonya is, és picit más ízvilágot kapunk a megszokottól. Jó főzőcskézést! :)