r
Nosalty Logó

Csirkehúsleves gombagombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Csirkehúsleves gombagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Gombóchoz

Összesen 633 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Gombóchoz

Összesen 2529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Gombóchoz

Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    4287 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 633 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3796.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1996 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    1625 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    17148 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    6205 micro
Összesen 2529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Gombóchoz

Elkészítés

Leveshez

  1. A megtisztított csirkét megmossuk és darabokra vágjuk.
  2. Hideg vízbe feltesszük főni. Amikor felforrt, habját leszedjük, beletesszük a fűszereket és takarék lángon lassan (éppen, hogy csak gyöngyözzön, hogy szép tiszta színe legyen), főzzük kb. fél óráig.
  3. Majd beletesszük a megtisztított zöldségeket.
  4. Amikor a benne levők megfőttek, pár perc pihentetés után leszűrjük.
  5. Míg fő a leves, elkészítjük a gombócot. A gombát alaposan megmossuk és apróra vágjuk. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a búzadarát, a gombát és az aprított petrezselyem zöldjét.
  6. A masszából kicsi gombócokat formálunk.
  7. Forrásba lévő, sós vízben kifőzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre, majd leszűrjük.
  8. Megfelelő mennyiségű leszűrt levesbe belefőzzük a cérnametéltet.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6384
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Ajánló

A tányérba gombagombócot szedünk, majd rámerjük a levest. Melegen tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!      

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Esős az idő, ilyenkor jó a gombatermés, és ezzel a levesbetéttel még finomabb a húsleves.

Hozzávalók

Leveshez

Gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...