r
Nosalty Logó

Csirkeflekken Tomatotree konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Csirkeflekken Tomatotree konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

847
Kalória
48.1g
Fehérje
20.7g
Szénhidrátok
62.9g
Zsír
158.7g
Víz
146g
Koleszterin
1.2g
Rost
166.7mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 847 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 3384 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 269 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 847 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    634.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 3384 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Előbb középen félbevágjuk, majd a kapott 2 darabot még 3-3 szeletre vágjuk. A 2 csirkemellből így összesen 12 szelet húst kapunk, kicsit besózzuk.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, és a húsokat bekenjük. A hússzeleteket egymásra tornyozzuk, hogy a fűszeres massza íze jól átjárja őket. Ha előrelátóak vagyunk, akkor már előző este előkészíthetjük így a húst, és jól befedve a hűtőben várhatja az elkészítést.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk. Közben egy mélytányérba öntünk kb. 10 dkg lisztet, hozzáadunk 1-1 kávéskanálnyi borsot és pirospaprikát, jól elkeverjük.
  4. A húsokat sütés előtt belemártjuk a lisztes keverékbe, majd mindkét oldalukat hirtelen elősütjük.
  5. Miután mindegyik szelet elősült, visszapakoljuk a húsokat a serpenyőbe és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Nálunk mindig ez a fűszeres pác jelentette a flekkent. Sütés után a hús omlós, és sűrű szaftos mártásban áll.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!