r
Nosalty Logó

Csirkeflekken Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Tomatotree
Csirkeflekken Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 847 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 3384 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 269 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 847 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 3384 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Előbb középen félbevágjuk, majd a kapott 2 darabot még 3-3 szeletre vágjuk. A 2 csirkemellből így összesen 12 szelet húst kapunk, kicsit besózzuk.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, és a húsokat bekenjük. A hússzeleteket egymásra tornyozzuk, hogy a fűszeres massza íze jól átjárja őket. Ha előrelátóak vagyunk, akkor már előző este előkészíthetjük így a húst, és jól befedve a hűtőben várhatja az elkészítést.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk. Közben egy mélytányérba öntünk kb. 10 dkg lisztet, hozzáadunk 1-1 kávéskanálnyi borsot és pirospaprikát, jól elkeverjük.
  4. A húsokat sütés előtt belemártjuk a lisztes keverékbe, majd mindkét oldalukat hirtelen elősütjük.
  5. Miután mindegyik szelet elősült, visszapakoljuk a húsokat a serpenyőbe és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5374
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeflekken Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Nálunk mindig ez a fűszeres pác jelentette a flekkent. Sütés után a hús omlós, és sűrű szaftos mártásban áll.  

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...