r
Nosalty Logó

Csirkecurry mazsolás rizzsel (Csirkecurry 3.)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkecurry mazsolás rizzsel (Csirkecurry 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Összesen 1782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5525 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2379.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    390 micro
  • β-karotin
    2200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22101 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 1782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1560 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Elkészítés

A csirkemell elkészítéséhez

  1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és reszelt gyömbért a szintén apróra vágott chili paprikával egy kicsi olajon néhány percig pirítom, majd jöhet rá a nagyjából 2x2 cm-es kockára vágott hús, fehéredésig.
  2. Ezt követően jön bele a kurkuma, a garam masala, egy kis koriander (ezt szeretem mindig frissen összetörni, úgy egészen más az aromája), a paradicsomok kockára vágva, a sűrített paradicsom, és a zöldbab. (Ha konzerv zöldbabot használunk, akkor elég csak a vége felé beletenni, hogy ne törjön össze.)
  3. Felöntöm 1-2 deci vízzel, és lefedve addig főzöm, amíg szép sűrű nem lesz.
  4. A rizshez olívaolajon a kockára vágott hagymát megpirítom, majd jöhet rá a rizs, amit az olajon kicsit megfuttatok, azután felöntöm vízzel, és fűszerezem sóval, garam masalával, és egy kis kurkumával, valamint az őrölt fahéjjal.
  5. A vizet fokozatosan öntöm hozzá, és amikor félig kész, hozzáadom a mazsolát is. Amikor a rizs puha, már kész is.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16154
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A curry azért jó, mert a megfelelő fűszerek mellett szinte bármiből lehet csinálni, és nem nagyon lehet elrontani. A mellékelt receptből is például elhagyható a hús, vagy lehet más zöldségekből, például karfiolból, vagy cukkiniből csinálni, a lényeg a paradicsomos fűszeres alap. Ha nem akarjuk, hogy nagyon csípős legyen, használjunk ancho chillit  (legédesebb ízű chilifajta- a szerk.), de a bátrabbak durvulhatnak is. A bhut jolokiát (legcsípősebb chilifajta- a szerk.) azért nem ajánlom...

Hozzávalók

A csirkemell elkészítéséhez

A mazsolás rizshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...