Csirkecurry mazsolás rizzsel (Csirkecurry 3.)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkemell elkészítéséhez
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
30g zöldbab8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
9g gyömbér7 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
10 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
A mazsolás rizshez
-
50g basmati rizs179 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
444
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkemell elkészítéséhez
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
120g zöldbab33 kcal
-
0g chili0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
36g gyömbér29 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
41 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
4g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
A mazsolás rizshez
-
200g basmati rizs716 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1782
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkemell elkészítéséhez
-
31.8g csirkemellfilé38 kcal
-
8.5g zöldbab2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
12.7g vöröshagyma5 kcal
-
2.5g gyömbér2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
21.2g paradicsom4 kcal
-
3.5g sűrített paradicsom3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.3g garam masala0 kcal
-
0g koriander0 kcal
A mazsolás rizshez
-
14.1g basmati rizs51 kcal
-
3.5g mazsola11 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Összesen
127
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 240.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 550 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5525 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
444
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.6 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2379.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1423 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.8 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 961.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 626 micro
-
Kolin: 453 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 390 micro
-
β-karotin 2200 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 22101 micro
-
Lut-zea 1053 micro
Összesen
1782
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1560 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
A csirkemell elkészítéséhez
-
2 db csirkemellfilé
-
12 dkg zöldbab
-
chili ízlés szerint
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
2 teáskanál kurkuma
-
2 teáskanál garam masala
-
koriander ízlés szerint
A mazsolás rizshez
-
20 dkg basmati rizs
-
5 dkg mazsola
-
1 teáskanál garam masala
-
kurkuma ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A csirkemell elkészítéséhez
- Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és reszelt gyömbért a szintén apróra vágott chili paprikával egy kicsi olajon néhány percig pirítom, majd jöhet rá a nagyjából 2x2 cm-es kockára vágott hús, fehéredésig.
- Ezt követően jön bele a kurkuma, a garam masala, egy kis koriander (ezt szeretem mindig frissen összetörni, úgy egészen más az aromája), a paradicsomok kockára vágva, a sűrített paradicsom, és a zöldbab. (Ha konzerv zöldbabot használunk, akkor elég csak a vége felé beletenni, hogy ne törjön össze.)
- Felöntöm 1-2 deci vízzel, és lefedve addig főzöm, amíg szép sűrű nem lesz.
- A rizshez olívaolajon a kockára vágott hagymát megpirítom, majd jöhet rá a rizs, amit az olajon kicsit megfuttatok, azután felöntöm vízzel, és fűszerezem sóval, garam masalával, és egy kis kurkumával, valamint az őrölt fahéjjal.
- A vizet fokozatosan öntöm hozzá, és amikor félig kész, hozzáadom a mazsolát is. Amikor a rizs puha, már kész is.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16154
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A curry azért jó, mert a megfelelő fűszerek mellett szinte bármiből lehet csinálni, és nem nagyon lehet elrontani. A mellékelt receptből is például elhagyható a hús, vagy lehet más zöldségekből, például karfiolból, vagy cukkiniből csinálni, a lényeg a paradicsomos fűszeres alap. Ha nem akarjuk, hogy nagyon csípős legyen, használjunk ancho chillit (legédesebb ízű chilifajta- a szerk.), de a bátrabbak durvulhatnak is. A bhut jolokiát (legcsípősebb chilifajta- a szerk.) azért nem ajánlom...