Csirkecombok vitamin körettel sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Köret elkészítése
-
100g burgonya58 kcal
-
126g cékla36 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
Sütés
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
932
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Köret elkészítése
-
400g burgonya231 kcal
-
502g cékla145 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Sütés
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
3730
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Köret elkészítése
-
9.6g burgonya6 kcal
-
12.1g cékla3 kcal
-
12.1g zöldbab3 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
11.6g sárgarépa4 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Sütés
-
48.2g csirkecomb54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
90
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 63.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1262.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 538.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1005 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 3789 micro
-
β-karotin 9283 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1222 micro
Összesen
932
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.6 g
Zsír
-
Összesen 253.9 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 967 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5050.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 2282 mg
-
Nátrium 1483 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.3 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2152.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4019 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 328 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 711 micro
-
Kolin: 604 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 15157 micro
-
β-karotin 37133 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 4890 micro
Összesen
3730
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 366 micro
-
β-karotin 895 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Köret elkészítése
- Beleöntjük az olajat egy tepsibe, kb. 1 mm magasan állnia kell az alján.
- Jöhetnek bele a tetszés szerint darabolt zöldségek. Arra figyeljünk, hogy ami keményebb, nehezebben sül, azt apróbbra vágjuk. (Én a hagymákat rusztikus kockákra, a répát és a krumplit hasábokba szelem, a zöldbabot egészben hagyom. A céklát viszont egész apró 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk, mert az nehezebben sül át.)
- Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk lehetőleg friss rozmaringgal. Majd az egészet egy fakanállal összekeverjük, hogy az olaj mindenhol érje a zöldségeket.
Sütés
- A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, és ráhalmozzuk a köret tetejére.
- A tepsit lefedjük egy alufóliával, és előmelegített sütőben körülbelül másfél óra hosszáig, 150 fokon sütjük. Az olaj alatta marad, a hús kis levet enged, tehát nem fog megégni.
- Ha már nagyjából minden zöldség puha és a hús is átsült, levesszük a fóliát, és 180 fokon még 20 percig sütjük, hogy a hús bőre megpiruljon és ropogós legyen.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 110 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1423
- Feltöltés dátuma: 2015. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ahogy beköszönt az ősz, felszedjük a kertből a zöldségeket, homokládába tesszük vagy befőzzük, és a spájzból illetve a mélyhűtőből egész télen csemegézhetünk belőle. Mindig akad egy jókora mennyiség, amivel az ember már nem tud mit kezdeni. Ilyenkor fogok egy nagy tepsit, teleszórom minden földi jóval, ami a kertben megtalálható még az ősz elején, ráhalmozok pár csirkecombot, és a sütőben egy-két óra alatt pirosra sütöm. Igazi vendégváró étel, nem jár nagy maszatolással, olcsó, és kis mennyiségben bele sem érdemes fogni. :)