r
Nosalty Logó

Csirkecombok olaszos-kínais szószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkecombok olaszos-kínais szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A köretek készítése

A húsok készítése

Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A köretek készítése

A húsok készítése

Összesen 4226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A köretek készítése

A húsok készítése

Összesen 86 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2172.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    463 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1898 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3917 micro
Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.7 g

Zsír

  • Összesen
    223 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8690.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    3241 mg
  • Nátrium
    3790 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    534 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    7593 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15669 micro
Összesen 4226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A köretek készítése

A húsok készítése

Elkészítés

A köretek készítése

  1. Burgonya köret készítése:
  2. 2 kg burgonyát héjában felteszünk főni, bő sós vízben. Ha megfőtt kikapcsoljuk, leöntjük róla a vizet, állni hagyjuk pár percet, majd megpucoljuk, és egy tálba téve, durvára törjük össze, sózott vajjal keverjük el, és kész is.
  3. Zöldborsós köret készítése:
  4. Egy lábasban az olívaolajon a felockázott pancettát vagy bacont kissé pirítjuk, majd mehet rá a szeletelt mirelit gomba, a mirelit zöldborsó, a finomra vágott petrezselyemzöld, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt készre pároljuk. (Víz nem kell, mert a gomba enged ki magából.)
  5. A hús készítése:
  6. A csirkecombokat mossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, beletesszük a sót, őrölt borsot, vegetát, a friss fűszerek felét, rá a húsokat, majd a fűszerek maradékát, végül a szójaszószt.
  7. A sütőzacskót lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 3-4 lyukat ejtünk, sütőbe dugjuk, és 30 -35 perc alatt, készre pároljuk. A zacskóból tálba öntve tálalható is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6256
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.

Ajánló

Aki szeretne enni hozzá savanyúságot, bár szerintem az olaszos és a kínaias fűszerek nem igen illenek ehhez, de például a hites uram is evett hozzá savanyú uborkát. Hát ugye: kinek a pap, kinek a papné... Italt mindenki olyat válasszon, ami kedve szerint megy hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkecombok olaszos-kínais szószban
Éva-Anyóca 350 recept

Óvatos duhaj módjára, de megpróbálkozom azokkal a fűszerekkel, amiket a pesti barátnőmtől kaptam. Persze, amik már fenn vannak receptek ott megy minden, saját kútagyból kiindulva, nehezebb a dolog, mert ugye merjem vagy ne merjem? Ez itt a kérdés. Ma mertem. Alapanyagok ismerősek mindenkinek, a fűszerezés változatosabb, és finom is lett! Szóval: merni és kísérletezni, ez itt a válasz. Még próbálkozom máskor és mással is.  

Hozzávalók

A köretek készítése

A húsok készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...