Csirkecombok olaszos-kínais szószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A köretek készítése
-
500g burgonya289 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
75g gomba16 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
A húsok készítése
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1056
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A köretek készítése
-
2000g burgonya1155 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A húsok készítése
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4226
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A köretek készítése
-
41.3g burgonya24 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
6.2g gomba1 kcal
-
5.2g zöldborsó4 kcal
-
1.4g bacon6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
A húsok készítése
-
41.3g csirkecomb46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.2g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
Összesen
86
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.4 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2172.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 948 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 637.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 463 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1898 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3917 micro
Összesen
1056
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 241.7 g
Zsír
-
Összesen 223 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1042 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8690.2 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 591 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 760 mg
-
Foszfor 3241 mg
-
Nátrium 3790 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 2549.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1027 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 534 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 1851 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 664 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 7593 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15669 micro
Összesen
4226
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
A köretek készítése
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
A húsok készítése
-
8 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 kk curry por
-
1 ek vaj
Elkészítés
A köretek készítése
- Burgonya köret készítése:
- 2 kg burgonyát héjában felteszünk főni, bő sós vízben. Ha megfőtt kikapcsoljuk, leöntjük róla a vizet, állni hagyjuk pár percet, majd megpucoljuk, és egy tálba téve, durvára törjük össze, sózott vajjal keverjük el, és kész is.
- Zöldborsós köret készítése:
- Egy lábasban az olívaolajon a felockázott pancettát vagy bacont kissé pirítjuk, majd mehet rá a szeletelt mirelit gomba, a mirelit zöldborsó, a finomra vágott petrezselyemzöld, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt készre pároljuk. (Víz nem kell, mert a gomba enged ki magából.)
- A hús készítése:
- A csirkecombokat mossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, beletesszük a sót, őrölt borsot, vegetát, a friss fűszerek felét, rá a húsokat, majd a fűszerek maradékát, végül a szójaszószt.
- A sütőzacskót lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 3-4 lyukat ejtünk, sütőbe dugjuk, és 30 -35 perc alatt, készre pároljuk. A zacskóból tálba öntve tálalható is.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6256
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.
Ajánló
Aki szeretne enni hozzá savanyúságot, bár szerintem az olaszos és a kínaias fűszerek nem igen illenek ehhez, de például a hites uram is evett hozzá savanyú uborkát. Hát ugye: kinek a pap, kinek a papné... Italt mindenki olyat válasszon, ami kedve szerint megy hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Óvatos duhaj módjára, de megpróbálkozom azokkal a fűszerekkel, amiket a pesti barátnőmtől kaptam. Persze, amik már fenn vannak receptek ott megy minden, saját kútagyból kiindulva, nehezebb a dolog, mert ugye merjem vagy ne merjem? Ez itt a kérdés. Ma mertem. Alapanyagok ismerősek mindenkinek, a fűszerezés változatosabb, és finom is lett! Szóval: merni és kísérletezni, ez itt a válasz. Még próbálkozom máskor és mással is.