r
Nosalty Logó

Csirke tarkaborsos sajtmártásban, borított burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirke tarkaborsos sajtmártásban, borított burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Összesen 962 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Összesen 3848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Összesen 133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 962 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    344.5 g

Zsír

  • Összesen
    194 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11112.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    3116 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    4285 mg
  • Nátrium
    2788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1848.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1661 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 3848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Elkészítés

A csirkemellhez és a mártáshoz

  1. A hústujjnyi vastagszeletekre szeljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsiradékon kisütjük. Ha ez megvan, a húsokat félretesszük.
  2. A hús visszamaradt zsírjában elkeverjük a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel.
  3. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tarkaborsot, sózzuk. (Ha szükséges, kevés tejjel még hígíthatjuk.) Kiforraljuk, félretesszük.
  4. A hagymát apró kockákra vágjuk, megfonnyasztjuk.
  5. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
  6. Ha ez kész, leszűrjük, összetörjük, ízesítjük, sóval, borssal, és hozzákeverjük a hagymát.
  7. Egy serpenyőt kikenünk zsiradékkal, megszórjuk zsemlemorzsával, belelapogatjuk a krumplipürét, és megpirítjuk, majd egy tányérra borítjuk.
  8. Tálalásnál a tányérra helyezünk egy cikk borított burgonyát, mellé a húsokat, és nyakon öntjük a tarkaborsos mártással.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7372
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Ajánló

Szimpla burgonyapürével vagy sült krumplival is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc ételeim közül való ez a recept. Legszívesebben a mártást pusztán önmagában enném, de hát mégis csak kell mellé egy kis husi is, hogy jóllakjunk.

Hozzávalók

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...