r
Nosalty Logó

Csirke satay

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirke satay
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Összesen 637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3847 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    3119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7694.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    6238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirke pácolásához

  1. A páclevet elkészítjük az alapanyagokból, botmixerrel pűrésítjük benne a fokhagymát és a gyömbért.
  2. A megtisztított csirkemelleket felcsíkozzuk (én 4 db-ba szoktam egy felet), és bepácoljuk a páclébe legalább 1/2-1 órára.
  3. Míg pácolódik a hús, elkészitjük a szószt (és a köretet), a nyársakat pedig beáztatjuk.
  4. A szószhoz a kókusztejet felhevítjük, és egy habverővel elkeverjük benne a csípős szószt, a halszószt, szójaszószt és mogyoróvajat, összemelegítjük őket.
  5. A csirkedarabokat nyársra húzzuk, és előmelegített sütőben, időnként megforgatva készre sütjük.
  6. Mogyorószósszal és citromgerezdekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 48563
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Ajánló

Petrezselymes basmati rizzsel vagy friss korianderessel komplett főétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus indonéz étel, a szósz eredetileg frissen pörkölt és őrölt mogyoróból készül, ezt most mogyoróvajjal helyettesítettem, és így is nagyon finom lett. Az egyik szakácskönyvemben láttam a receptet, majd az itthon fellelhető alapanyagokból készítettem el. Kókusztejet készíthetünk házilag is, ha nincs éppen otthon, ehhez édesítetlen kókuszreszeléket kell leforrázni másfélszeres adag vízzel, állni hagyni legalább 2 órát, majd leszűrni.

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...