adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A csirke pácolásához
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
13g méz38 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
15g mogyoróolaj133 kcal
A mogyorószószhoz
-
16g mogyoróvaj96 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
10g halszósz4 kcal
-
1 kcal
-
75g kókusztej148 kcal
A tálaláshoz
-
340g citrom52 kcal
Összesen
637
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A csirke pácolásához
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
25g méz76 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
30g mogyoróolaj265 kcal
A mogyorószószhoz
-
32g mogyoróvaj191 kcal
-
60g szójaszósz36 kcal
-
20g halszósz7 kcal
-
10g tabasco szósz1 kcal
-
150g kókusztej296 kcal
A tálaláshoz
-
680g citrom105 kcal
Összesen
1272
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A csirke pácolásához
-
17.8g csirkemellfilé21 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
2g méz6 kcal
-
1.6g szójaszósz1 kcal
-
2.4g mogyoróolaj21 kcal
A mogyorószószhoz
-
2.5g mogyoróvaj15 kcal
-
4.7g szójaszósz3 kcal
-
1.6g halszósz1 kcal
-
0.8g tabasco szósz0 kcal
-
11.9g kókusztej23 kcal
A tálaláshoz
-
53.8g citrom8 kcal
Összesen
100
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3847 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 3119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 342.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
637
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 85.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7694.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 907 mg
-
Nátrium 6238 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 685.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
1272
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
A csirke pácolásához
-
1 ek méz
-
2 ek szójaszósz
-
3 ek mogyoróolaj
A mogyorószószhoz
-
6 ek szójaszósz
-
1 ek tabasco szósz
-
1.5 dl kókusztej
A tálaláshoz
Elkészítés
A csirke pácolásához
- A páclevet elkészítjük az alapanyagokból, botmixerrel pűrésítjük benne a fokhagymát és a gyömbért.
- A megtisztított csirkemelleket felcsíkozzuk (én 4 db-ba szoktam egy felet), és bepácoljuk a páclébe legalább 1/2-1 órára.
- Míg pácolódik a hús, elkészitjük a szószt (és a köretet), a nyársakat pedig beáztatjuk.
- A szószhoz a kókusztejet felhevítjük, és egy habverővel elkeverjük benne a csípős szószt, a halszószt, szójaszószt és mogyoróvajat, összemelegítjük őket.
- A csirkedarabokat nyársra húzzuk, és előmelegített sütőben, időnként megforgatva készre sütjük.
- Mogyorószósszal és citromgerezdekkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 340
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 48760
- Feltöltés dátuma: 2010. július 17.
Ajánló
Petrezselymes basmati rizzsel vagy friss korianderessel komplett főétel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Klasszikus indonéz étel, a szósz eredetileg frissen pörkölt és őrölt mogyoróból készül, ezt most mogyoróvajjal helyettesítettem, és így is nagyon finom lett. Az egyik szakácskönyvemben láttam a receptet, majd az itthon fellelhető alapanyagokból készítettem el. Kókusztejet készíthetünk házilag is, ha nincs éppen otthon, ehhez édesítetlen kókuszreszeléket kell leforrázni másfélszeres adag vízzel, állni hagyni legalább 2 órát, majd leszűrni.