r
Nosalty Logó

Csirke Gellért módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krityó
Csirke Gellért módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A tetejére

  • 20 dkg sajt (annyi szelet sajt, ahány szelet hús lesz)
1198
Kalória
75.5g
Fehérje
61.1g
Szénhidrátok
70.7g
Zsír
282.2g
Víz
207.5g
Koleszterin
5.6g
Rost
7.3g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1198 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4782 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 207 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1876 micro
Összesen 1198 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    302.1 g

Zsír

  • Összesen
    282.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8651.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    1791 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    2955 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    3231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7503 micro
Összesen 4782 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelletnagyjából egyforma szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd megszórjuk vegetával. Lisztben megforgatjuk, és forró olajban, oldalanként 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük, majd tepsibe rakjuk.
  2. A hagymát felkarikázzuk, a sonkás szalámit felcsíkozzuk, a gombát szeleteljük. Ezután a hagymát a visszamaradt olajban megdinszteljük. A gombát és a sonkát hozzáöntjük, és 3-4 percig együtt pirítjuk. Megszórjuk borssal, és ha szükséges, vegetával. Hozzáadjuk a zöldborsót, petrezselyemmel meghintjük, majd 1 ek liszttel megszórjuk. Fél percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, és kevergetve sűrűsödésig (1-2 perc) forraljuk.
  3. A masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a húsokat 1-1 sajtszelettel befedjük. Forró sütőben 10 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszerűen imádjuk ezt az ételt! Van benne minden, amit az ember megkívánhat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!