r
Nosalty Logó

Csirke curry jázmin rizzsel

4,5

2 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirke curry jázmin rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirke curry elkészítéséhez

A jázmin rizs elkészítéséhez

897
Kalória
42.8g
Fehérje
54g
Szénhidrátok
59.5g
Zsír
589.8g
Víz
109.5g
Koleszterin
6.1g
Rost
8.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke curry elkészítéséhez

A jázmin rizs elkészítéséhez

Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke curry elkészítéséhez

A jázmin rizs elkészítéséhez

Összesen 1794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke curry elkészítéséhez

A jázmin rizs elkészítéséhez

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    589.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    3008 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2115.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1276 micro
  • β-karotin
    6015 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A csirke curry elkészítéséhez

  1. A hozzávalókat felkockázzuk körülbelül egyforma darabokra, a répát felcsíkozzuk, és a fokhagymát felaprítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. Kevés olívaolajon feltesszük pirulni a csirkemell kockákat, majd amikor elkezdenek kicsit pirosodni, pirulni, akkor adjuk hozzá a felaprított zöldségeket. Azoknak, akiknek kisebb serpenyő áll a rendelkezésre, azt javasolnám, hogy a megpirult csirkedarabokat tegyék ki tányérra, és külön pirítsák meg a zöldségeket, és a végén süssék össze. Ez azért fontos, mert ha a zöldségek nem tudnak egyenletesen elterülni a serpenyő alján, akkor nem pirulni, hanem párolódni fognak. A pirult zöldség ropogósabb, míg a párolt puhább, és ebbe a receptbe a pirított zöldség ízletesebb. Akár több adagban is süthetjük, de akkor a végén kicsit süssük össze.
  3. Öntsük le a kókusztejjel, és adjuk hozzá a curry port, a chilit és az egyéb fűszereket. Facsarjunk bele egy kevés limelevet, ha nincs, a citrom is épp olyan jó.
  4. Amikor kicsit sűrűbb lett kókusztej, de még maradt leve, akkor lezárjuk a gázt, és 5 percig hagyjuk pihenni tálalás előtt.

A jázmin rizs elkészítéséhez

  1. Kisebb lábasban melegítsük fel a napraforgó olajat (bár szinte akármilyen olaj használható), és adjuk hozzá az 1 csésze jázmin rizst.
  2. Sűrűn kevergessük, és amikor kezd pirulni, de még nem barnulni, akkor adjuk hozzá a dupla annyi vizet.
  3. Fedjük le, és addig főzzük, amíg fel nem issza az összes levét. Néha keverjük meg, nehogy leragadjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ezt az ételt szinte bármilyen zöldségekkel elkészíthetjük, tehetünk bele cukkinit, káposztacsíkokat, bambuszt, brokkolirózsákat, még karfiolt is. Csirke helyett természetesen a garnélarák is használható. A koriander, a kurkuma, a római kömény és a görögszéna nem kötelező részei az ételnek, ezekből adhatunk hozzá kis csipetnyit a még keletiesebb ízekért. A curry levél is plusz ízt ad az ételnek, bár sajnos nehezen beszerezhető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!