Csirke cordon bleu, gesztenyés burgonyapürével és párolt zöldbabbal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
Cordon blue
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
50g selyemsonka52 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
25g kukoricaliszt91 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g panko198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
Gesztenyés burgonyapüré
-
200g burgonya116 kcal
-
75g gesztenye147 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Párolt zöldbab
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
Cordon blue
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
200g selyemsonka208 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g panko790 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
Gesztenyés burgonyapüré
-
800g burgonya462 kcal
-
300g gesztenye588 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Párolt zöldbab
-
500g zöldbab136 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
Cordon blue
-
18.6g csirkemellfilé22 kcal
-
4.7g selyemsonka5 kcal
-
2.3g trappista sajt8 kcal
-
2.3g kukoricaliszt8 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
4.7g panko18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.8g napraforgó olaj175 kcal
Gesztenyés burgonyapüré
-
18.6g burgonya11 kcal
-
7g gesztenye14 kcal
-
4.7g habtejszín14 kcal
-
0.2g margarin2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Párolt zöldbab
-
11.6g zöldbab3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.7 g
Zsír
-
Összesen 257.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 412 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2363.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 694 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 491.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 92 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 471 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 962 micro
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 322.9 g
Zsír
-
Összesen 1031 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 448 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 335 g
-
Koleszterin 1649 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9452.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 1733 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 803 mg
-
Foszfor 3754 mg
-
Nátrium 2775 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1964.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1494 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 367 mg
-
C vitamin: 294 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 279 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 113 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 974 micro
-
Kolin: 1454 mg
-
Retinol - A vitamin: 1320 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1886 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3850 micro
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Cordon blue
-
200 g selyemsonka
-
100 g trappista sajt
-
100 g kukoricaliszt
-
4 db tojás
-
20 dkg panko
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Gesztenyés burgonyapüré
-
800 g burgonya
-
2 dl habtejszín
-
1 ek margarin
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Párolt zöldbab
Elkészítés
Cordon blue
- A csirkemellfiléket két fólia között kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket kiterítjük, vékonyra szeletelt sonkát teszünk rá, majd két, hasábra vágott trappistasajt-darabot, ezt szépen feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük, ahol szükséges.
- A panírozáshoz a hagyományostól kicsit eltérően kukoricalisztet (sima is jó), egy csipet sóval felvert tojást és pankómorzsát (sima is jó) készítünk elő, majd a töltött csirkemellroládokat sorrend szerint lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk.
- Sütés előtt hűtőbe tesszük, majd elkészítjük a pürét és a zöldbabot.
- A roládokat bő, közepesen forró (175°C), első préselésű, finomított napraforgóolajban szép aranybarnára sütjük, félidőben megforgatva, majd alaposan lecsepegtetve rácsra vagy papírtörlőre szedjük.
- Forrón tálaljuk a köretekkel – saláta, párolt zöldség, burgonyasaláta vagy sült krumpli is tökéletesen illik hozzá.
Gesztenyés burgonyapüré
- A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük.
- A megfőtt burgonyához hozzáadjuk a langyos tejszínt, egy evőkanál margarint, és ízesítjük reszelt szerecsendióval. Még melegen, alaposan áttörjük egy krumplinyomóval. (Habverő segítségével akár tovább is habosíthatjuk.)
- Sózzuk, borsozzuk, végül hozzákeverjük az apróra vágott főtt-sült gesztenyét.
- Tálalásig melegen tartjuk.
Párolt zöldbab
- A megtisztított zöldbabot egy kevés első préselésű, finomított napraforgóolajon megfuttatjuk. Addig pároljuk, amíg kissé megpuhul, de még roppanós, ress marad. Sózzuk, borsozzuk.
- Tálalásig melegen tartjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 244
- Össznézettség: 7916
- Feltöltés dátuma: 2020. december 09.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A cordon bleu egy igazán népszerű és klasszikus húsos fogás, melyet a világon mindenhol ugyanúgy készítenek. Nevét a francia Szentlélek-lovagrendről kapta, melynek tagjai a Szentlélek-keresztet kék szalagra fűzve viselték a nyakukban. E nemes lovagokat pompázatos lakomákkal ünnepelték, így a kék szalag később gasztronómiai fogalommá vált, mely mindig valamilyen gazdag és előkelő fogást jelöl. Ez a ropogós, aranybarna panírban kisütött rolád sonkával-sajttal töltve, feltekerve készül. Eredetileg borjúhús kerül bele, de csirkemellből is nagyon közkedvelt. Számos fagyasztott verziójával találkozhatunk szupermarketek hűtőiben, de ezeket soha, ismétlem, soha ne merjük cordon bleu-nek nevezni – hacsak nem az életünk múlik rajta, ne is vásároljunk ilyeneket. Készítsük el inkább magunk, hiszen rendkívül egyszerű, és a panírozást leszámítva még viszonylag gyors is. Ez a fogás az utóbbi esztendőkben mintha kicsit kiment volna a divatból, pedig szuperjó kaja. Nálunk minden évben az ünnepi asztal egyik csodás főétele. Belül a nyúlós sajt és a szaftos csirke, kívül a ropogós panír...isteni! Tálaljuk számunkra kedves körettel, és fogyasszuk egészséggel!