Csirke chorizoval és chilis paradicsom salsával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez:
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
-
63g koktélparadicsom11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
375g csirkecomb417 kcal
-
50g chorizo148 kcal
A salsához:
Összesen
671
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez:
-
16g olívaolaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0 kcal
-
125g koktélparadicsom23 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
750g csirkecomb835 kcal
-
100g chorizo296 kcal
A salsához:
-
125g koktélparadicsom23 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
8g limelé2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1342
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez:
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10.9g koktélparadicsom2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
65.2g csirkecomb73 kcal
-
8.7g chorizo26 kcal
A salsához:
-
10.9g koktélparadicsom2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.2g salottahagyma1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.7g limelé0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
117
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 51.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1829.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 1244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 287.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 564 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
671
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.6 g
Zsír
-
Összesen 103.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3658.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 835 mg
-
Nátrium 2488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 575.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 1127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
1342
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 559 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez:
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 tk só
-
0.3 tk bors
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
12.5 dkg koktélparadicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 db csirkecomb
-
100 g chorizo
A salsához:
-
12.5 dkg koktélparadicsom
-
1 db chili
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 db salottahagyma
-
5 szál koriander
-
1 ek limelé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A csirkéhez:
- A fűszeres olajhoz az olajat elkeverjük sóval, borssal és a cayenne borssal. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd a fűszeres olajjal jól bemasszírozzuk.
- A húst egy tűzálló tálba rakjuk, hozzáadjuk a megmosott paradicsomot és a megtisztított, vékony szeletekre vágott fokhagymát.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a szeletekre vágott kolbászt, és további 20 percig sütjük.
- A salsához: Egy serpenyőt (zsiradék nélkül) felforrósítunk, beleszórjuk a paradicsomot, az egész chilit és a fokhagymát héjastul, kb. 10 percig pirítjuk. Kivesszük.
- A sült fokhagymát meghántjuk, a chilit meghántjuk, kimagozzuk. Mindkettőt apróra vágjuk, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot, és szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott salottát, a durvára vágott koriandert és a lime levet. Sóval ízesítjük.
- A csirkét a salsával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10127
- Feltöltés dátuma: 2015. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Én most tört burgonyával tálaltam, de tálalhatjuk párolt rizzsel is.