r
Nosalty Logó

Csirke chorizoval és chilis paradicsom salsával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Csirke chorizoval és chilis paradicsom salsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez:

A salsához:

Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez:

A salsához:

Összesen 1342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez:

A salsához:

Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1829.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3658.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    2488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 1342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    559 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez:

A salsához:

Elkészítés

A csirkéhez:

  1. A fűszeres olajhoz az olajat elkeverjük sóval, borssal és a cayenne borssal. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd a fűszeres olajjal jól bemasszírozzuk.
  2. A húst egy tűzálló tálba rakjuk, hozzáadjuk a megmosott paradicsomot és a megtisztított, vékony szeletekre vágott fokhagymát.
  3. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a szeletekre vágott kolbászt, és további 20 percig sütjük.
  4. A salsához: Egy serpenyőt (zsiradék nélkül) felforrósítunk, beleszórjuk a paradicsomot, az egész chilit és a fokhagymát héjastul, kb. 10 percig pirítjuk. Kivesszük.
  5. A sült fokhagymát meghántjuk, a chilit meghántjuk, kimagozzuk. Mindkettőt apróra vágjuk, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot, és szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott salottát, a durvára vágott koriandert és a lime levet. Sóval ízesítjük.
  6. A csirkét a salsával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10127
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most tört burgonyával tálaltam, de tálalhatjuk párolt rizzsel is.

Hozzávalók

A csirkéhez:

A salsához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...