Csirág orosz mártással, sonkával, tükörtojással
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
50g majonéz268 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
5g vodka12 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
125g fehér spárga18 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
20g sonka28 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
35 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
200g majonéz1070 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
20g vodka46 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
500g fehér spárga70 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
80g sonka110 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
16.1g majonéz86 kcal
-
0.1g fehérborecet0 kcal
-
1.6g vodka4 kcal
-
16.1g habtejszín47 kcal
-
40.3g fehér spárga6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
6.5g sonka9 kcal
-
17.7g tojás22 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 153.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 219.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3621.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 688 mg
-
Nátrium 2430 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 615 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1001 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 658 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1692 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3459 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Hozzávalók
-
20 dkg majonéz
-
20 ml vodka
-
2 dl habtejszín
-
50 dkg fehér spárga
-
1 csipet só
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A megtisztított spárgát enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. (max 12. perc)
- A majonézt a fehérborecettel, a vodkával és a kemény habbá vert tejszínnel összekeverjük és lehűtjük.
- Sült sonkát és tükörtojást (Ham and eggs-et) készítünk: kevés étolajat hevítünk a serpenyőben, beletesszük a házisonkát, egyik oldalát megsütjük, megfordítjuk, majd beleütjük a tojásokat egyenként. A serpenyőt lefedjük és kb. 2 percig sütjük. Készíthetjük a tojást egészen keményre és lágyra is.
- Az elkészített spárgát a tükörtojással, sonkával és a mártással kínáljuk.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9243
- Feltöltés dátuma: 2009. április 10.
Ajánló
Tavaszi ajánlatom: Minden fiatal és szépkorú párnak. Érdekesség: a spárgát pasztellszíne, kecses formája miatt több országban, de főként Amerikában a fiatalság jelképének tartják. Spárgapartikat rendeznek, így adva alkalmat az egymásnak szánt ifjú pároknak a megismerkedésre.
Receptjellemzők
A spárgát (asparagus, csirág, nyúlárnyék) már az egyiptomiak ismerték és a termesztéséről a rómaiak is megemlékeznek. A liliomfélék családjába tartozó növénynemzetség termesztéséről a római-pun háborúk óta tudunk. A középkorban Nyugat-Európában is kedvelt növény volt. Amerikában, Ausztráliában a XX. század elejéig csak halványítva termesztették, de fokozatosan áttérnek a zöldspárga fogyasztására. Gyűjtőneve asparagus, nálunk csirágként, nyúlárnyékként is ismert.