r
Nosalty Logó

Csípős sertéspörkölt lapockából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Góth Gergő
Csípős sertéspörkölt lapockából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3456.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    445 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    928 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1261 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 3434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéslapockát alaposan átmossuk, majd tetszés szerint felkockázzuk. Én kis kockákra szeretem vágni. A lila hagymát is felkockázzuk. A fokhagymát összetörjük a kés oldalával, majd nagyon apróra vágjuk. A paprikákat felcikkezzük. Közben felrakjuk a tésztát forrni sós vízben.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymákat, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat. Nem sokkal utána a felkockázott húst is hozzáadjuk. Addig forgatjuk, amíg a hús nem kap fehér színt. Utána felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
  3. Megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és fűszerpaprikával. Fedőt nem teszünk rá, a víz folyamatosan párolog, de a húsnak több idő kell, amíg megpuhul. (Kétszer kellett még hozzáadnom vizet, hogy legyen elég leve.)
  4. Körülbelül fél óra kell a húsnak ,hogy megpuhuljon, érdemes figyelni a vizet, és néha alákeverni. Ha már elég puha a hús, akkor hagyjuk elpárologni a víz nagy részét, és így egy nagyon sűrű szaft marad vissza.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11066
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 12.

Ajánló

Szerdai ebédre, amikor semmihez sincs kedved, de ennél egy jót, akkor a legjobb egy jó pörkölt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős sertéspörkölt lapockából
Góth Gergő 8 recept

Könnyen elkészíthető, finom pörkölt. Különösebb előkészületet nem igényel, és olcsón elkészíthető. Ki akartam próbálni egy kicsit csípősebb változatot, és sikerült megtalálnom az egyensúlyt a csípős és az ízletes között.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...