r
Nosalty Logó

Csípős sajtkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsoffancs
Csípős sajtkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 498 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1990 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 126 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 498 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6434.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    2150 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    2854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    827 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1990 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük.
  2. A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd lefedve kis lángon 20 percig főzzük.
  3. A sajtot lereszeljük, a 2/3 részét beleszórjuk a levesbe, hozzáadjuk a jalapeno paprikát (ízlés szerint, de figyeljük rá, hogy lehet egy kanál után még nem érezzük elég csípősnek, de egy tányér esetében az már akár túl csípős is lehet!).
  4. Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk, majd további 10 percet főzzük.
  5. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és kis darabokra vágjuk.
  6. A kész levest kenyérdarabbokkal, és resztelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12300
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Ajánló

Tapasztalatból nagyon tudom ajánlani annak, akinek megvan fázva, ha mi betegek vagyunk, mindig főzök egy nagy adagot, bámulatosan csillapítja a torokfájást!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős sajtkrémleves
Zsoffancs 2 recept

Kaposváron van egy mexikói étterem, nagy kedvencünk itt a csípős sajtkrém leves, de mivel Debrecenben lakunk nagyon ritkán jutunk hozzá, így neki láttam, hogy megkeressem a receptet vagy hasonlót. Kipróbáltam sok receptet, de egyik sem volt az igazi. Egyszer aztán egy baráti házaspárhoz mentünk, ahol Ibi valami egészen hasonlót csinált a hőn áhított ételhez, igaz az nem volt csípős (ő snidlinggel és  újhagymával tálalta), de az alapíz az volt, amit kerestem. El is kértem rögtön a receptet, és kis változtatással ma már bármikor el tudom készíteni a kedvenc levesünket!

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...