Csípős sajtkrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsoffancs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
A leveshez
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
38g ementáli sajt147 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
38g kenyér103 kcal
Összesen
498
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
A leveshez
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
150g ementáli sajt590 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
150g kenyér411 kcal
Összesen
1990
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
A leveshez
-
10.8g vöröshagyma4 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
31.6g zöldség alaplé2 kcal
-
31.6g tej18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
9.5g ementáli sajt37 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
9.5g kenyér26 kcal
Összesen
126
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1608.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
498
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 112.6 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6434.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 2150 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 2854 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 262.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 842 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 827 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
1990
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
6 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
5 dl zöldség alaplé
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
A tálaláshoz
-
3 szelet kenyér
Elkészítés
A leveshez
- A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük.
- A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd lefedve kis lángon 20 percig főzzük.
- A sajtot lereszeljük, a 2/3 részét beleszórjuk a levesbe, hozzáadjuk a jalapeno paprikát (ízlés szerint, de figyeljük rá, hogy lehet egy kanál után még nem érezzük elég csípősnek, de egy tányér esetében az már akár túl csípős is lehet!).
- Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk, majd további 10 percet főzzük.
- A kenyérszeleteket megpirítjuk, és kis darabokra vágjuk.
- A kész levest kenyérdarabbokkal, és resztelt sajttal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12300
- Feltöltés dátuma: 2012. március 17.
Ajánló
Tapasztalatból nagyon tudom ajánlani annak, akinek megvan fázva, ha mi betegek vagyunk, mindig főzök egy nagy adagot, bámulatosan csillapítja a torokfájást!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsoffancs
2 recept
Kaposváron van egy mexikói étterem, nagy kedvencünk itt a csípős sajtkrém leves, de mivel Debrecenben lakunk nagyon ritkán jutunk hozzá, így neki láttam, hogy megkeressem a receptet vagy hasonlót. Kipróbáltam sok receptet, de egyik sem volt az igazi. Egyszer aztán egy baráti házaspárhoz mentünk, ahol Ibi valami egészen hasonlót csinált a hőn áhított ételhez, igaz az nem volt csípős (ő snidlinggel és újhagymával tálalta), de az alapíz az volt, amit kerestem. El is kértem rögtön a receptet, és kis változtatással ma már bármikor el tudom készíteni a kedvenc levesünket!