r
Nosalty Logó

Csípős cukkinis-padlizsános pulyka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csípős cukkinis-padlizsános pulyka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1149 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    2176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    1460 micro
Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3311.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    1803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    633 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2522 micro
  • β-karotin
    8706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    5839 micro
Összesen 1149 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1909 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk, és felcsíkozzuk (hogy gasztrosznobkodjak: batonra vágtam. Julienne-nél vastagabbra.)
  2. A répát, petrezselyem-gyökeret és újhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd jöhet rá a pulykahús. Mikor az is megpirul (sikerült majdnem odaégetnem, mert közben persze mindig valami halaszthatatlan dolgom támad), ráborítjuk a maradék zöldségeket, és egy újabb pirítás után jöhet rá a paradicsomszósz, a fűszerek (a habanero kivételével), a gomba, és egy kis víz.
  3. Fedő alatt főzzük, közben a rizst húsleves-kockával ízesített vízben kifőzzük.
  4. Mikor a ragu elkészül, belekeverjük a nagyon apróra vágott habanerot (majd szidtam magam, mert sikerült csípős kézzel megdörzsölnöm a szemem alatti érzékeny részt-azt hittem, ott halok meg, úgy égetett), és belekeverjük a rizst.
  5. A biztonság kedvéért tálaláskor még ráteszünk egy fél jalapenot :)
  6. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2952
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most komolyan... bárki is meglepődik azon, hogy az étel nálam csípős? :) A sütiken kívül mindenbe teszek szinte chilit, mert a kapszaicin segít megelőzni a gyomorfekélyt, fertőtlenít, és nem utolsó sorban-függő vagyok :) Szóval, ennyi bevezető után akár le is írhatnám a receptet...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...