r
Nosalty Logó

Csikós tokány Sylvia Gasztro Angyaltól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Csikós tokány Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3488 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.9 g

Zsír

  • Összesen
    259 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4479.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2615 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1568.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2335 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 3488 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felcsíkozzuk a húst és a szalonnát, majd utóbbinak a kiolvasztott zsírján megpirítjuk a finomra vágott vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá.
  2. Ha már szép üvegesre pirult, akkor jöhet rá a hús. Fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával, és jól elkeverjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát és az ízlés szerinti fűszereket: sót, borsot, ételízesítőt és kevés majorannát.
  3. Kevés vizet adunk hozzá (ne sokat, hogy sűrű szaftja legyen). Hozzáadjuk még az apró darabokra vágott paradicsomot és paprikát, majd lefedve pároljuk. Néha megkeverjük, hogy le ne égjen. Közben az elfövő levét pótoljuk!
  4. Amikor a hús megpuhult (kb. 1 óra), akkor a tejfölt és a tejszínt az étkezési keményítővel simára dolgozzuk, alaposan kikeverjük, és ezzel sűrítjük be az ételt. Bármilyen tészta illik hozzá, most nálunk makaróni volt a soros.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25943
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csikós tokány Sylvia Gasztro Angyaltól
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A tokány jellegzetes hazai fogás, hagymás, paprikás, szalonnás, tejfölös, egyszerűen isteni! Elkészíthető sertés-, marha- és baromfihúsból is. Tésztával vagy házi galuskával az igazi! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...