r
Nosalty Logó

Csíkos szelet Salamon Csillától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csíkos szelet Salamon Csillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A kókuszos krémhez

A lapok közé és a díszítéshez

Összesen 1471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A kókuszos krémhez

A lapok közé és a díszítéshez

Összesen 7356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A kókuszos krémhez

A lapok közé és a díszítéshez

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    380.6 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5593.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    909.2 g
  • Cukor
    610 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 7356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A kókuszos krémhez

A lapok közé és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat felverjük a kristálycukorral és a forró vízzel, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből felvert habot.
  2. Sütőport és a lisztet szintén a masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 20 perc alatt 160 fokon megsütjük.
  3. Amikor elkészült, kihűtjük, tepsiből kivesszük, és keresztbe kettévágjuk.
  4. Kakaós töltelékhez habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport.
  5. Darált kekszet leöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kakaós masszát és a rumot.
  6. Kettévágott tészta egyik lapját megkenjük lekvárral, arra rákenjük a kakaós masszát, erre ismét lekvárt kenünk, majd rátesszük a tészta másik felét.
  7. Kókuszos krémhez felfőzzük a kókuszreszeléket a tejjel. Puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszos keverékhez.
  8. Ezt a krémet elkenjük a sütemény tetején, majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. Tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10007
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csíkos szelet Salamon Csillától
Salamon Csilla 1203 recept

Blikk Nők újságba találtam erre a receptre.:)

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A kókuszos krémhez

A lapok közé és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...