r
Nosalty Logó

Csíkos süti Alkonyat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Csíkos süti Alkonyat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 7856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    367 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6891.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    2614 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    1912 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1040.9 g
  • Cukor
    689 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 7856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az első tésztalaphoz

  1. Az első laphoz valókat kimérjük egy tálbaa lekvár kivételével,és jól összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben12-15 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  2. Mikor megsült, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Hűlni hagyjuk.
  3. Ugyanígy elkészítjük a második és harmadik lapot. Szintén enyhén lisztezett lapra borítva, hagyjuk hűlni, miután lehúztuk rólaa sütőpapírt.
  4. A krémhez a tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a 8 ekdarát. Tovább kevergetve 3-4 percig kis lángon főzzük.
  5. A tűzről lehúzva, jól lefedve hagyjuk még jó 5 percig duzzadni.
  6. Amíg hűl a dara, a margarint megolvasztjuk, és a 2 féle cukorral habosra felverjük.
  7. A habosra kevert margarint hozzáadjuk a kihűlt darához, és jól összedolgozzuk.
  8. A mákos lapot nagyon vékonyan megkenjük a lekvárral, utána a lapokat megkenjük a krémmel.
  9. Ha marad még, a tetejére is kenhetünk vékonyan krémet, majd ráreszeljük a tejcsokoládét.
  10. Kicsit pihentetjük, hogy az íze összeérjen, hűtőbe rakjuk, és egy óra múlva ehetjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x24
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17101
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csíkos süti Alkonyat konyhájából
Alkonyat 83 recept

A Rama 2009-es főzős könyvében találtam a receptet, kicsit változtattam rajta. Egy nagyon mutatós finom sütemény. Nagy sikert aratott ízében és kinézetében is a család és a kollegák körében. :-)

Hozzávalók

Az első tésztalaphoz

A második tésztalaphoz

A harmadik tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...