r
Nosalty Logó

Csicsókás pogácsa kukoricalisztből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csicsókás pogácsa kukoricalisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2849 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3509 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 2849 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt összetörjük, 1 ekcukorral addig keverjük, míg "fel nem olvad", folyóssá nem válik.Ekkor meleg helyre tesszük. (Igen, lehet csinálni élesztőt tej nélkül is!)
  2. Minden hozzávalót összekeverünkegy tálban, mikor felfutott az élesztő, azt is beledolgozzuk, és jól kezelhető, nem ragadós tésztát kell, hogy kapjunk. (Ha szükséges, lehet javítani tejföllel vagy liszttel az állagon.)
  3. A tésztát negyed órát pihentetjük, majd vékonyra (kb. 1 cm) nyújtjuk, késsel bevagdossuka tetejét, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjüka tetejét paprikás tejjel.
  4. Meleg helyen hagyjukmég fél órát állni.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8556
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csicsóka, amit vásároltam, kicsit soknak bizonyult, maradt vagy 20 dkg, így készítettem belőle egy pogácsát. Izgalmas volt az összeállítása, és ez is kísérleti volt, de bevált (csak kicsit elsóztam, de mindenki tudja, mi van akkor, ha a szakács sósan főz...:)) A receptet a neten kóborolva találtam valahol, nekem papírfecnire kiírva maradt meg. Az én pogácsám nem jött fel szépen, kicsit lapos, kicsit furi, de hazai, finom, és nincs benne fehér liszt, ez a lényeg.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...